?>

Hindistan manzaralarını andıran rezalet bitti, işletmelere 168 bin TL ceza kesildi

Adana’da bu sene 13’üncüsü düzenlenen portakal çiçeği karnavalı’nda bazı işletmeler tescilli ürünlerde hile yaparken bazı işletmelerin ise hijyen kurallarına uymaması pes dedirtti.

İnsan - 2 hafta önce

Adana’da bu sene 13’üncüsü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’nda bazı işletmeler tescilli ürünlerde hile yaparken bazı işletmelerin ise hijyen kurallarına uymaması pes dedirtti. Karnavalda yaşanan rezaletler nedeniyle Hindistan manzaralarının akıllara gelmesine neden olan işletmelere 168 bin TL ceza kesildi. Tepkili olan vatandaşlar ise, "Adana buradaki yiyecekler ile kıyaslanamaz. Hijyen sıfır, hizmet sıfır. Buradaki gördüğüm hizmetlerin hiçbirisi Adana hizmeti değil" dedi.

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında yer alan 13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı dün sona erdi. Karnaval başladıktan 5 gün sonra Hindistan sokak lezzetlerini andıran, hijyen kurallarına uymadığı tespit edilen fenomen dönercinin standı zabıta ekiplerince kaldırıldı. Ardından bir dönerci ise karnaval sürerken pişmiş tavuğun üzerine çiğ tavuk taktı. Bu görüntüler sosyal medyada tepki oluştururken İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Merkez Park ve Atatürk Parkı’ndaki gıda işletmelerinin denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, karnaval boyunca 251 denetim yaparken 5 işletmeye 168 bin 240 TL cezai işlem uyguladı. Öte yandan, 4 işletmeden numune alındığı ve 854 kilogram gıda ürününün imha edildiği öğrenildi. Vatandaşlar tepki gösterdi

Karnavala son gün ailesi ile gezmeye gelen Suat Almaşım, "Karnavalda daha çok satış yapmak için insanlar, hijyen kurallarını aşırı derecede görmezden geldi. Reklam yapacağız diye işi tamamen şaklabanlığa çevirdiler. Şahsen, ben karnavaldaki yiyeceklerin yenmesini onaylamıyorum. Adana’mızda daha güzel restoranlarımız, daha güzel salaş mekanlarımız var. Adana buradaki yiyecekler ile kıyaslanamaz bence mümkün değil. Tadımlık yiyecekler olabilir ama onun dışında salaş diye tabir edilen yerlerde oturup yemek yemeyi önermiyorum" diye konuştu. "Hijyen sıfır, hizmet sıfır"

Karnavalda birçok işletmenin hijyen kurallarına uymadığını anlatan Almaşım, "Valiliğin hijyen kurallarına uymadığı işletmeyi kaldırma kararı çok doğru bir karar. Karnaval alanı içerisinde kurallara uymayan daha fazla işletme var. Az önce gezdim gördüm hijyen sıfır, hizmet sıfır. Buradaki gördüğüm hizmetlerin hiçbirisi Adana hizmeti değil. Adana ikramda ünlü, yiyecek çeşitliliği bakımından da zengin bir şehirdir. Kelimelerle ifade edemiyorum ancak görüp ve tatmanız gerekiyor. Karnaval alanındaki yenilen yiyecekler kesinlikle Adana’ya mahsus değil, hal ve hareketler de mahsus değil. Adana’da hiçbir restoran sizi gel gel diye eliyle çağırmaz, Adanalı gerçekten hizmetiyle ve güler yüzü ile ünlüdür" ifadelerini kullandı. "Adana’nın güzel yerlerini kötülediler"

Vatandaşlardan Servet Yılmaz ise, "Karnaval hakkında çıkan olumsuz haberleri gördüm. İşletmelerin yaptıkları güzel bir şey değil. Adana’nın güzel yerlerini kötülediler. Adana güzel bir yer ama karnavalda insanların kurallara uymamasından dolayı kötü bir yer olarak gösterildi. İnşallah seneye daha güzel bir karnaval olur" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

Cihat Arslan: "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı"

2025-04-12 22:14 - Spor

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

Marmaris'te Anaokulu Yanında Domuz Sürprizi

2025-04-10 11:45 - Gündem

Muğla Büyükşehir kültür gezilerini başlatıyor

2025-04-08 15:42 - Genel

İlgili Haberler

Hayvanlarını otlatan çoban, gördüğü yeni doğan tavşan yavrularını korumaya aldı

15:19 - İnsan

Sıddık Naci Eren, vefatının 7. yıl dönümünde anıldı

15:09 - İnsan

256 aydır devam eden anma programı

15:14 - İnsan

Öğrencilerin ilk atölye deneyimleri sergiye dönüştü

15:11 - İnsan

Karabük emniyeti üniversite öğrencilerini dijital tehlikelere karşı bilinçlendirdi

15:12 - İnsan

Günün Manşetleri

Kurtların Asaleti Fırçasında Can Buluyor

11:05 - Kültür Sanat

Sosyal Medyada Borç Hikayesiyle Fenomen Oldu

10:38 - İnsan

Ağız ve Diş Sağlığı İçin 'Arayı Açmayalım' Projesi

10:34 - Sağlık

Emekli Olacağı Gün İş Kazası Geçirdi

10:29 - Asayiş

Zirai Don Arıları Vurdu

10:23 - Gündem