?>

Hint Asıllı Ressam Sherreen ve kızı Tia Niğde’de resim sergisi açtı

"fırça darbeleriyle bağlanmış olan anne ve kızın, shereen ve tia'nın resim sergisi" temasıyla "bonded by brushstrokes-fırçaların darbeleriyle birleşen" resim sergisi düzenlendi.

Kültür Sanat - 7 ay önce

Niğde Belediyesi Sanat Galerisi önemli bir sergiye daha ev sahipliği yaptı.

Niğde’de, Hint asıllı sanatçılar tarafından, küratörlüğünü Ressam Safa Büte’nin yaptığı, "Fırça darbeleriyle bağlanmış olan anne ve kızın, Shereen ve Tia’nın resim sergisi" temasıyla "Bonded by Brushstrokes-Fırçaların Darbeleriyle Birleşen" resim sergisi düzenlendi.

Niğde Belediyesi Sanat Galerisi’nde bugün düzenlenen törenle kapılarını açan sergide Ressam Sherreen ve kızı Tia’nın eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. “Şiirin, şarkının, sözün ve resmin olduğu bir ortamda şiddet olmaz”

Açılış programında konuşma yapan Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çifçibaşı, böyle sergilerin kentin tanıtılmasına önemli katkılar sağladığını vurgularken sanatla iç içe olunduğu sürece şiddetin de azalacağını ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü hatırlatan Çifcibaşı, "Sanatı sevdiğimiz ve iç içe olduğumuz süre içerisinde şiddetin de azaldığını göreceğiz. Son zamanlarda her türlü canlıya karşı bir şiddet sarmalı içerisindeyiz, bu şiddet sarmalından çıkmak için insanlarımızın edebiyata, sanata, spora ve kültüre zaman ayırsalar, kendi duygu ve düşüncelerini kimi kalemiyle, kimi fırçasıyla kimi de fotoğraf makinesiyle yansıtabilseler. Şiirin, şarkının, sözün ve resmin olduğu bir ortamda şiddetin olmayacağına inanıyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Daha önce Dubai, Yunanistan, Bahreyn, Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde sergi açan anne ve kızı ise hayallerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Müzik, doğanın görüntüleri, sesleri ve kokusundan ilham alınarak yapılan eserlerin yer aldığı sergi, Niğde Belediyesi Sanat Galerisinde 19 Ekim tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

İlgili Haberler

’Bitlis Beş Minare 1. Uluslararası Film Festivali’ gala gecesiyle sona erdi

00:43 - Kültür Sanat

Bodrum Uçurtma Festivali yapıldı

18:28 - Kültür Sanat

Ahlat’taki tarihi Selçuklu Mezarlığı’na ünlü akını

17:37 - Kültür Sanat

Datça’da 2 bin 500 yıllık hayal, 24. kez gerçeğe dönüştürüldü

16:12 - Kültür Sanat

Başkan Kotan Konyaaltılılar ile bisiklet sürdü

15:52 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş