?>

Hisarcık’ta “Gaziler Günü” törenle kutlandı

Hisarcık’ta “gaziler günü” törenle kutlandı

İnsan - 5 ay önce

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde “19 Eylül Gaziler Günü” resmi törenle kutlandı.

Tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Kaymakam Muhammet Samet Bahar ve Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş tarafından çelenk konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Jandarma Komutanı Vekili Jan. Asb. Kd. Bçvş Kenan Yaşar, ”Bugün burada en büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ve bu güzel vatanın bütünlüğünü korumak, demokratik, laik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin devamlılığını sağlamak, milletimizin huzur ve güvenliğini temin uğruna generalinden, erine, öğretmeninden polisine, vatan savunmasında kolunu bacağını kaybedip ’Vatan sağ olsun’ diye haykıran yüce insanları gazilerimizi anmak için toplandık" dedi.

Konuşmasında, Türk milletinin asker olmasından kaynaklanan vatan sevgisi, görev bilinci, dürüstlük gibi karakter özelliklerin vatan savunmasında seve seve hayatını feda eden, bu yolda sakatlanarak gazi olan herkes için ateşleyici bir güç olduğuna vurgu yapan İlçe Jandarma Komutanı Vekili Kenan Yaşar, “Bu güç öyle bir güçtür ki, Türk tarihinde birçok defa kendini göstermiş ’bitti’ denilen, ’çöktü’ denilen bir millet yeniden doğmuştur. Kurtuluş mücadelemizde, Kore’de, Kıbrıs’ta ve halen kararlılığından ödün vermeden yürütülen iç güvenlik harekatında vatanın bütünlüğünü korumak, asayiş ve huzuru temin için vazife esnasında yaralanan, sağlığını kaybeden bu yüce insanlara, gazilerimize minnet borçluyuz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Yüce Türk Milleti daima yanınızdadır ve yanınızda olmaya devam edecektir. Biliniz ki canınız ve kanınız pahasına yürüttüğünüz vatan görevi aynı azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu günlere ulaşmamızı sağlayan, vatan uğrunda ölüme meydan okuyan, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve acil şifalar diliyor, bu Gaziler Günümüzde Türk Milletinin bir parçası olarak yanlarında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz” diye konuştu.

Kıbrıs gazisi Abdullah Tosun’un konuşmasının ardından gazileri makamında kabul eden Kaymakam Muhammet Samet Bahar, gazilerin bu mutlu gününü kutladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

Galatasaray, Gaziantep FK ile 11. Kez Karşılaşacak

2024-09-16 13:32 - Spor

İlgili Haberler

Başkan Köksal; "Menteşe’de hiç kimse aç kalmayacak"

20:41 - İnsan

Gazetecilerden Hasan Başyiğit’e vefa yemeği

18:14 - İnsan

Kütahya Belediyesi Halk Günü Toplantıları devam ediyor

18:14 - İnsan

Depremde hayatını kaybedenler anısına Süphan Dağı’na tırmanış

17:40 - İnsan

Yaşlı teyze eline aldığı çuvalla karda kaydı

17:21 - İnsan

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık