?>

Hisarcıklıoğlu ve Elvan, Mersin’de iş adamları ile bir araya geldi

Tobb yönetim kurulu başkanı rifat hisarcıklıoğlu, eski kalkınma bakanı lütfi elvan'la mersin ticaret ve sanayi odası (mtso) yönetim kurulu başkanı hakan sefa çakır'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ekonomi - 10 ay önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bölgeyi bekleyen en önemli yatırımın Orta Anadolu Sanayi Havzası Projesi olacağını söyledi.

Anamur’da Feribot Seferleri açılışı için Mersin’e gelen TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’la Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen’in de eşlik ettiği ziyarette Başkan Çakır, konuklarını MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve MTSO Meclis üyeleriyle birlikte ağırladı.

Bir yıllık görev sürelerinde yürüttükleri çalışmalar hakkında kısa bilgi veren Çakır, "10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımızın katılımıyla havalimanımızı da açacağız. Bu yatırım, bölgemize ayrı bir ivme kazandıracak. Mersin çok hızlı büyüyen bir yapıda ilerliyor" diye konuştu. Çalışmalarda Adana ile birlikte hareket ettiklerini belirten Çakır, bölgenin bir bütün olarak düşünülmesi ve kıt kaynakların doğru yatırımlarla doğru yerlerde değerlendirilmesini beklediklerini kaydetti. Hisarcıklıoğlu ve Elvan’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Meclis Başkanı Hamit İzol ise konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. "Mersin bugün birse yarın 10 olacak"

Hisarcıklıoğlu da Başkan Çakır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, "Çakır’ın bir senelik performansını izledim. Bu sürede sizlerin dert ve sıkıntılarını bire bir, ya bana ya da yazılı olarak diğer kurumlara götürüyor. Bizim de görevimiz bu. Sizin talep ve sorunlarınızı ilgili makamlara taşıyıp ardından çözümlerini takip etmek" diye konuştu.

Kente ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Hisarcıklıoğlu, kentin ve bölgenin hızla gelişip zenginleştiğini dile getirdi. Yürütülen projelerle ve yapılan yatırımlarla daha da gelişeceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Mersin bugün birse yarın 10 olacak" dedi.

Bölgeyi bekleyen en önemli yatırımın Orta Anadolu Sanayi Havzası Projesi olacağına işaret eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz süreçte bölgede büyük bir deprem yaşadık. 11 ili kapsadı ama burada sanayinin kalkınması tekrar sağlanabiliyor. Allah korusun Türkiye ekonomisinin yüzde 60’ını kapsayan Marmara Bölgesi’nde oluşacak bir felakette hepimiz çalışsak kalkınmayı sağlayabilmemiz mümkün değil. Bu kapsamda yaklaşık 13 yıl önce yaptığımız bir çalışmayı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’la paylaştığımızda; onlar da seçim beyannamesine koydular. Ankara’dan başlayarak tüm Anadolu’yu kucaklayıp Mersin ve İskenderun’la buluşma projesi. Eğer bunu Türkiye olarak başarabilirsek hem bu bölgenin gelişmesi ve zenginleşmesi, hem Türkiye’nin zenginleşmesi için müthiş bir fırsat elde edeceğiz." "Her halükarda Mersin’e bu limanın yapılacağını düşünüyorum"

Mersin Ana Konteyner Limanı’na dair değerlendirmelerde bulunan eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da bu yatırımın ’Adana’ya mı yoksa Mersin’e mi yapılacak?’ konusundaki soruları şöyle yanıtladı:

"Mersin’in lojistik altyapısı ve ekosistemine bu coğrafyada hiçbir il sahip değil. Mersin’in bu noktada inanılmaz avantajları bulunuyor. Elbette komşu illerimize de limanlar yapılabilir. Bunun önünde hiçbir engel yok. Ama ne kadar yapılırsa yapılsın Türkiye’nin ihtiyacı, mevcut limanların kapasitesinin 4-5 kat fazlası. Onun için kaygı içinde olmayın. Her halükarda Mersin’e bu limanın yapılacağını düşünüyorum."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

Edirne’de bayram öncesi fiyat etiketi denetimi: 70 üründe aykırılık tespit edilip işlem yapıldı

14:20 - Ekonomi

Aydın’da 4 ayda 389 milyon dolar ihracat yapıldı

14:14 - Ekonomi

Kuşadası otellerinde Kurban Bayramı hareketliliği

13:45 - Ekonomi

Dicle Elektrik’ten Güneydoğu’ya 120 milyar liralık yatırım

13:41 - Ekonomi

Trakya’da Nisan ayında 362 milyon dolar ithalat, 276 milyon dolar ihracat yapıldı

13:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Pompalı Tüfekle Kedi Vuran Şahıs Serbest Kaldı

16:40 - Asayiş

Beşiktaş’ta, Bodrum FK maçı hazırlıkları başladı

16:23 - Spor

Motosiklet Denetimleri Rekor Cezayla Sonuçlandı

15:43 - Asayiş

Enkazda Mahsur Kalan Kediye İtfaiye Yetişti

15:42 - Gündem

Altın Güvenli Liman Olmaya Devam Ediyor

15:22 - Ekonomi