?>

Hüsnü Karakaş Mahallesi semt pazarına kavuşuyor

Kepez belediye başkanı mesut kocagöz, hüsnü karakaş mahallesi sakinlerinin semt pazarı isteğini karşıladı. Hasan polatkan caddesi’nde pazar yeri olarak planlanan 4760 metrekare (m2) alana kurulacak olan açık semt pazarının yapımı başladı.

Ekonomi - 2 ay önce

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Hüsnü Karakaş Mahallesi sakinlerinin semt pazarı isteğini karşıladı. Hasan Polatkan Caddesi’nde pazar yeri olarak planlanan 4 bin 760 metrekare alana kurulacak olan açık semt pazarının yapımı başladı.

Hüsnü Karakaş Mahallesi’nde, cuma günleri sokak aralarında kurulan pazar, geçtiğimiz yıllarda kapatılmıştı. Hüsnü Karakaş Mahallesi sakinleri de, pazar alışverişlerini uzun yıllar yakın mahallelerde kurulan semt pazarlarında yapmak zorunda kalmıştı. Site tipi konut yapımının nüfusu artırması mahallede yeniden semt pazarı kurulması ihtiyacını ortaya çıkardı. Kepez Belediyesi, mahallenin bu ihtiyacını karşılamak amacıyla Hasan Polatkan Caddesi’nde 4 bin 760 metrekare alanı, pazar yeri olarak planladı. Hüsnü Karakaş Mahalle Muhtarı Ahmet Acar ve vatandaşlar, geçtiğimiz aylarda bölgeyi ziyaret eden Başkan Mesut Kocagöz’den bu alana semt pazarının yapılmasını istedi.

Başkan Kocagöz de bu hizmeti yapma sözü verdi. Yatırım programına alınan alışveriş noktasının yapımı başladı. Fen İşleri Müdürlüğü, pazar alanının zemininin sıcak asfalt uygulaması yaptı. Uzunluğu 95 metre, genişliği 50 metre olan 4 bin 760 m2 büyüklüğündeki pazar yerine 912 ton sıcak asfalt serildi.

Hüsnü Karakaş Mahallesi Semt Pazarı’nın çevresindeki 3564, 3562, 3565 ve 35621 sokaklarının da sıcak asfaltı yapılıyor. Bölgede 560 metre uzunluğunda, 8 bin 35 m2 alanda 1542 ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştiriliyor. Sıcak asfalt hizmetiyle bölgedeki modern konutlara ulaşım konforlu hale getirildi. Satış tezgâhlarının konulacağı yerlerin çizgilerinin çizilmesi, tuvaletlerinin inşası ve pazarcı esnafının kura çekiminin yapılmasından sonra semt pazarı, Hüsnü Karakaş Mahallesi sakinlerine hizmet vermeye başlayacağı bildirildi. “Çözüm odaklı bir belediyeyiz”

Başkan Mesut Kocagöz de çözüm odaklı bir belediye olduklarının altını çizerek, “Vatandaşlarımızın semt pazarı isteğini hızlı bir şekilde yerine getirdik. Şimdilik pazar alanımızı, üzeri açık olarak inşa ediyoruz. Bütçe imkânları ve yatırım planlaması çerçevesinde önümüzdeki aylarda pazarımızın üstünü çatıyla kapatarak, daha modern bir hale getireceğiz. Semt pazarıyla, mahalle sakinlerimize, esnafımıza güvenli, sağlıklı ve planlı bir ortamda alışveriş yapma imkânı sunacağız. Pazar alanının yapımı, bölgenin sağlıklı kentleşmesine de katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

İlgili Haberler

Çorumlu iş adamları Antalya’da gayrimenkul sektörünü konuştu

13:53 - Ekonomi

Kars’tan 6 bin kişi göç etti

13:55 - Ekonomi

Bodrum Belediye Başkanı Mandalinci: "Hedefimiz turizmi 12 aya yaymak"

13:37 - Ekonomi

Sevgililer Günü’ne özel hediye alternatifleri

13:25 - Ekonomi

Erzincan’da yöresel ürünlerin katma değeri artıyor

13:30 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi için Kadrosunu Güncelledi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor