?>

İÇMELER PROJESİYLE İLGİLİ DOĞRULAR!

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın ‘Prestijli projelerle Marmaris’i geleceğe taşıyoruz’ sloganıyla hayata geçireceği 6 önemli proje arasında ‘İçmeler Çok Amaçlı Salon-Yer Altı Otoparkı-Pazar Yeri’ projesi de yer almaktadır. İçmeler’in en önemli 3 sorununa çözüm olacak ve bölgeye değer katacak proje İçmeler halkından gelen talepler doğrultusunda hazırlanmıştır.

Marmaris - 2 yıl önce

İçmeler’in çok amaçlı salon, pazaryeri ve otopark ihtiyacı tek noktada giderilirken mevcut meydanın korunarak bir yaşam alanının oluşturulacağı projenin lansmanından sonra bazı İçmeler yaşayanlarının itirazları söz konusu olunca referanduma gidilme kararı alınmıştır. Son genel seçimlerde İçmeler Mahallesi’ne kayıtlı seçmenlerin oy kullanabileceği referandum için İçmeler Belediye Ana Hizmet Binası önünde 16-17 Ağustos’ta 08.30-17.30 saatleri arasında sandık kurulacaktır. Referandumdan çıkacak sonuç ne ise o uygulanacaktır.

Marmaris Belediyesi tarafından uygulanan tüm bu şeffaflığa ve ortak akılla karar verilecek olmasına rağmen projeyle ilgili kamuoyunda oluşturulmak istenen yanlış algıları düzeltmek ve projeyle ilgili gerçekleri dile getirmek için bir kez daha açıklama gereği duyulmuştur. Marmaris Belediyesi olarak her zaman halkın yanında olmaya, kamunun yararına hareket etmeye şeffaf olmaya ve ortak akılla çözüm bulmaya devam edeceğiz.

YANLIŞ:           Bu alan SİNPAŞ’a 29 yıl için kiralandığı, bunun karşılığında SİNPAŞ’ın inşaatı yapacağı iddia edilmektedir.

DOĞRU:          Projeyle ilgili ihale süreci henüz başlamamıştır. İhale süreci tüm yasa ve prosedürlere uygun olarak yapılacaktır. İhale de şeffaf olarak tüm halkın gözü önünde canlı yayınla gerçekleştirilecek olup herkesin katılımına da açık olacaktır. Yani herhangi bir kişi/kuruma verilmiş değildir.

YANLIŞ:           Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) yapılmadığı iddia edilmektedir.

DOĞRU:          İmar planlarında 2005 yılından itibaren belediye ait ‘ticari alan’ olarak belirlenen alanda yapılacak olan proje için ÇED gerekli değildir. Söz konusu proje imar planlarına ve yürürlükteki mevzuata uygun olarak hazırlanmıştır. Yasal olarak yapılması gereken tüm çalışmalar yerine getirilmiş ve kamuoyuna açıklanmıştır.

YANLIŞ:           Bu projede kamu yararı düşünülmediği iddia edilmektedir.

DOĞRU:          Proje ile Marmaris’in en önemli merkezlerinden biri olan İçmeler’in yıllardır ihmal edilmiş 3 önemli sorununa çözüm üretmektedir. Pazaryeri modern bir hale getirilirken çok amaçlı salon ve otopark ile bölge halkına önemli bir hizmet verilecektir. Yap-işlet-devret modeliyle verilecek olan yapı için belediye bütçesinden herhangi bir harcama yapılmayacak olup ayrıca kira da alınacaktır.

Haftanın Öne Çıkanları

GAZETECİ BARIŞKANER'DEN EMNİYET MÜDÜRÜ TÜZÜN'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

2023-08-10 15:48 - Marmaris

PLAJDA TAŞ TEMİZLİĞİ

2023-08-11 16:49 - Marmaris

AKBELEN VE EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN SESSİZ EYLEM

2023-08-08 16:29 - Marmaris

İÇMELER PROJESİYLE İLGİLİ DOĞRULAR!

2023-08-11 16:54 - Marmaris

İÇMELER HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞUYOR

2023-08-08 14:41 - Marmaris

HİSARÖNÜNDE MUHTEŞEM EĞLENCE

2023-08-05 17:32 - Marmaris

İÇMELER'DE SU TANKERİ DEVRİLDİ

2023-08-05 17:28 - Marmaris

BELEDİYENİN PROJESİNE HALKTAN İMZALI İSYAN

2023-08-05 17:41 - Marmaris

İÇMELER'DE SU TANKERİ DEVRİLDİ

2023-08-05 17:28 - Marmaris

Motosikletiyle şarampoldeki taş yığınına çarpan sürücü hayatını kaybetti

2023-08-08 23:02 - Asayiş

İlgili Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

10:29 - Marmaris

MAKAM KOLTUĞU KÜÇÜK BAŞKANLARIN OLDU

18:38 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ’DEN 23 NİSAN MESAJI

16:15 - Marmaris

Sabancı Anadolu Lisesi'nde 23 Nisan Kermesi

15:23 - Marmaris

Siteler Mahallesi muhtarlığında  23 Nisan coşkusu

15:19 - Marmaris

Günün Manşetleri

55 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu

12:19 - Asayiş

Kuyuya düşen çocuğun yardımına imam yetişti

11:49 - Asayiş

Piyango Dolandırıcılarına Büyük Darbe

11:02 - Asayiş

Çalınan Araba 17 Yıldır Çürüyor

10:52 - Asayiş

23 Nisan Hayalleri Yarıda Kaldı

10:20 - Asayiş