?>

Ayva Kebabı Ramazan’da Yoğun İlgi Görüyor

Gaziantep mutfağının özel lezzetlerinden ayva kebabı, Ramazan ayında büyük ilgi görüyor. Odun ateşinde pişirilip nar ekşili sosla tatlandırılan bu mevsimsel kebap, yerli ve yabancı turistlerin favorisi haline geldi.

İnsan - 1 saat önce

Gaziantep’in mevsimsel lezzetlerinden ayva kebabı Ramazan ayında rağbet görüyor.

Gaziantep’te Ramazan ayının gelişiyle restoranlarda yoğunluk arttı. Ramazan’a özel yemekler arasında en çok tüketilenlerden biri olan ayva kebabı, misafirlerin favorisi haline geldi. Mevsimsel bir lezzet olan ayva kebabı, yalnızca belirli aylarda hazırlanıyor ve odun ateşinde pişirildikten sonra özel nar ekşili sos ile tatlandırılıyor. Bakır sahanda dinlendirilen kebap, kısık ateşte demlenerek servis ediliyor. Bu özel lezzet, misafirlerden tam not alıyor. Restoran yetkilileri, şimdiye kadar müşterilerinden olumsuz bir geri dönüş almadıklarını ve herkesin yemeklerden memnun ayrıldığını belirtti. "Kebap çeşitlerimiz arasında özellikle ayva kebabı büyük ilgi görüyor"

Ramazan’da en çok tüketilen yemeklerle ilgili bilgi veren Restoran şefi Yusuf Pektaş, "Misafirlerimizin büyük kısmı yerli ve yabancı turistlerden oluştuğu için restoranımızda hareketlilik yüksek. Ramazan’a özel yemeklerimizden özellikle yuvarlama çok fazla tüketiliyor. Aynı zamanda Ramazan Bayramı yaklaşırken, yuvarlamayı merak eden misafirlerimizin talebi de artmış durumda. Kebap çeşitlerimiz arasında özellikle ayva kebabı büyük ilgi görüyor. Mevsimsel bir kebap olan ayva kebabı, sadece belirli aylarda hazırlanıyor ve bizim özel tariflerimizden biri. Odun ateşinde pişiriliyor ve nar ekşili sosla lezzetlendiriliyor. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, bakır sahanda dinlendiriliyor ve kısık ateşte demlenerek servis ediliyor. Ayva kebabımızın fiyatı 460 TL’dir" dedi. Ayva kebabını ilk kez deneyenlerden Günçe Erdal da, "Ayva kebabını çok duydum. Ben de denemek istiyorum. Lezzetinin güzel olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

Mustafa Dalcı: "Malatyasporlu gençleri yürekten kutluyorum"

2025-03-06 21:22 - Spor

Erzincan’da Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ne 2 bin 71 başvuru yapıldı

2025-03-03 20:09 - Asayiş

Tekirdağ’da köy merasına gübre atımı gerçekleştirildi

2025-03-04 15:26 - Ekonomi

İlgili Haberler

Vali Aydoğdu Refahiye’de çeşitli temaslarda bulundu

17:53 - İnsan

Köye telsiz sistemi kurdu, dünya ile haberleşiyor

17:34 - İnsan

"Muhasebe Meslek Elemanı" yetiştirmek amaçlı mesleki eğitim protokolü imzalandı

17:29 - İnsan

Tilki nöbeti tutan Tayyibe nineye civciv hediye edildi

17:04 - İnsan

Zonguldak’ta Ramazan sessizliği; esnaf hareketlilik için bayramı bekliyor

16:54 - İnsan

Günün Manşetleri

Ayva Kebabı Ramazan’da Yoğun İlgi Görüyor

17:00 - İnsan

Pastırmacılar Ramazan Satışlarından Memnun

16:52 - Ekonomi

Hızlı Tren Şantiyesinde Kaya Düşmesi

16:49 - Asayiş

Yeni Evli Hemşire Eşi Tarafından Öldürüldü

14:55 - Asayiş

Kansızlık, Hamilelikte Ciddi Sorunlara Yol Açabilir

13:50 - Sağlık