?>

İki yaka, dostluk konserinde buluştu

?ki yaka, dostluk konserinde buluştu

Kültür Sanat - 6 ay önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, İki Yaka Kültür Festivali Komitesi ile Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı iş birliğiyle yapılan 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali’nin ilk gününde 2. Bodrum-Kos Dostluk Konseri gerçekleşti. 11-12-13 Ekim tarihlerinde Kumbahçe Meydanında düzenlenecek olan 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali’nin ilk günüde, İki Yaka Kültür Festivali Komitesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediyesi iş birliğiyle 2. Bodrum- Kos Dostluk Konseri, geniş bir katılımla gerçekleşirken dostluk mesajlarıyla dolu bir gece yaşandı. 11 Ekim Cuma günü Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras ile protokol üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin katılımıyla Bodrum Limanında karşılandı. Protokol üyeleri daha sonra Bodrum Belediye Başkanlığında ağırlandı. Akşam saatlerinde Belediye Meydanından Kumbahçe Meydanına Türk ve Yunan bandosu eşliğinde kortej yürüyüşüyle etkinlikler devam etti. Bando gösterileri alanda ilgiyle takip edilirken sanatçılar Lefteris Stefanopoulos ile Söylev Ezgi Uludağ dostluk şarkılarıyla eğlence dolu saatler yaşattı. 2. Bodrum- Kos Dostluk Konserine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekilleri, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras, Kos ve Bodrum Belediyesinden başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Celal Cem Dengiz, İki Yaka Kültür Festivali Komitesi, Kos halkı ile Bodrum yaşayanları ve basın mensupları katıldı. Sunucu Ateş’in sahne performansıyla başlayan etkinlik, Başkan Tamer Mandalinci’ye festival kapsamında gelen mesajların okunmasıyla devam etti. Açılış konuşmalarının ilkini gerçekleştiren İki Yaka Kültür Festivali Komite Başkanı ve Meclis Üyesi Nil Taşkıran, beş yıldır festivalin devamlılığını sağlamak üzere emek verdiklerini belirtirken herkese katılımları dolayısıyla teşekkür etti. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise 29 Eylül’de Kos Adası’nda Dostluk Konserinin ilk ayağının gerçekleştiğini belirtirken, “Ege’nin iki kıyısında birbirine bakan bu iki komşu beldenin böyle güzel kültürel etkinliklerle dostluğunu, kardeşliğini kültürünü pekiştirmesi hepimiz için, dünya için çok önemli bir mesaj. Aynı maviye, aynı gökyüzüne, aynı kültürel değerlere ve aynı özlere sahibiz. Hem Bodrum Kos Dostluk Konserinin ikinci ayağı olan bugünde hem de 5.si düzenlenen İki Yaka Kültür Festivali’nin açılış töreninde sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum.” dedi.

Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras, iki başkanın da aynı hedef için koşturduklarını söylerken sevgi, dostluk ve barış mesajları vererek, “Bizi birleştirmiş olan şeyler o kadar fazla ki bir kez daha ellerimizi uzatıyoruz, bir oluyoruz. İki yaka bizi yine burada birleştiriyor ve öne yürüyoruz. Bu mükemmel akşamın bir kez daha hep beraber tadınız çıkaralım” dedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Celal Cem Dengiz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın mesajını ileterek, “Ege denizinin bu iki yakasındaki kültürleri bir araya getiren tüm bu etkinliklerin misafiri olmaya, paydaşı olmaya, ev sahibi olmaya devam edeceğimizi iletmemi istedi” dedi. İki dost buluştu

Dostluk Konserinde hediye ve plaket takdimleri yapılırken Kos’ta bir parçası Bodrum Belediye Başkanı Mandalinci’ye sunulan hediyenin diğer parçası da Bodrum’da verilerek iki dost görselinin bulunduğu hediye beğeni topladı. Lefteris Stefanopoulos ile Söylev Ezgi Uludağ düetiyle devam eden konserde Yunanca ve Türkçe şarkılar katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

12 ve 13 Ekim’de halk oyunu gösterileri, yemek atölyeleri, defileler, söyleşilerle dolu geçecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

İlgili Haberler

Atakum’da öykü yarışması ödül töreni

15:02 - Kültür Sanat

Yunusemreli minikler 23 Nisan kutlamalarına başladı

14:57 - Kültür Sanat

Sinop’ta zanaat atölyeleri geleceğin ustalarını yetiştiriyor

14:26 - Kültür Sanat

Elazığ’da 6 bin yıllık kutsal ocaklar restore edildi

13:51 - Kültür Sanat

Nazilli’de Kaymakam Kan öncülüğünde doğa yürüyüşü yapıldı

12:58 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık

Oto Ustasından İkaz Işığı Uyarısı

13:11 - Genel

Türkiye-Cezayir İlişkileri Güçleniyor

13:11 - Siyaset

Yedek Sürücünün Dikkati Faciayı Önledi

13:05 - Asayiş

28 Yaşındaki Genç Adam Bahçesinde Ölü Bulundu

12:47 - Asayiş