?>

İklim Değişikliği Konferansı düzenlendi

Antalya’nın aksu ilçesinde bulunan murtuna gazi ortaokulu, ersamus projesi kapsamında 2022 yılı davet programına sunmuş oldukları ‘uluslararası iklim değişikliği’ projesiyle, fransa ajansı tarafından hibe desteği almaya hak kazandı.

Eğitim - 9 ay önce

Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunan Murtuna Gazi Ortaokulu, Ersamus Projesi kapsamında 2022 yılı davet programına sunmuş oldukları ‘Uluslararası İklim Değişikliği’ projesiyle, Fransa Ajansı tarafından hibe desteği almaya hak kazandı.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde düzenlenen Uluslararası konferansa proje ortakları, İtalya, Fransa, Çekya, Macaristan, Malta ve Türkiye’den akademisyenler, uzmanlar, öğretmenler sivil toplum kuruluşları, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ve öğrenciler katıldı.

Projenin amacına dair bilgi veren Murtuna Gazi Ortaokulu Müdürü Şener Şahin şunları söyledi: “Dijital dünyada yeşil bir dünya temasıyla projemizi sunduk. Fransa Ulusal Ajansı koordinatörlüğünde projemizi yürütmekteyiz. Projemizin amacı dijital becerileri harmanlayarak, disiplinler arası uygulanabilirliği desteklemektir. Eğitim alanında bireylerde istenilen davranışların kullanılması, STEM’in kodlama ile entegre edilmesi ve öğrencilerin 21. Yüzyıl becerileri kazanımlarını destekleyen, kablosuz kodlama uygulamaları sürdürülebilirlik için; analitik, mantıksal, algoritmik, çözüm odaklı düşünme, medya, dijital, yeşil okuryazarlık gibi her türlü faaliyeti ve yeşil çevre eğitimini içermektedir.”

Şahin, “Biz Murtuna Gazi Ortaokulu olarak okulumuzda öğrencilerimizin değişik ürünler yetiştirdiği sera yaptık. Bunun yanında taşıma merkezi okul olmamız nedeniyle atık yemeklerden ürettiğimiz kompost gübre üretimini projemize entegre ettik. Gittiğimiz ülkeler de eğitim politikalarını yakından tanıma fırsatı bulduk. Onlarda bugün burada misafir olarak bulunmakta bizde ülkemizin eğitim sistemi ve politikalarını tanıtmayı hedefliyoruz. Katılımcılarımız Akdeniz üniversitesinden akademisyenlerin yanı sıra yurt dışından uzman kişiler. İklim değişikliği ve çevre üzerine etkilerine yönelik farkındalık oluşturmayı hedefledik” dedi.

Aksu Pınarlı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle başlayan konferans, sunumların ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

SANTRAL DAVASI REDDEDİLDİ, MUĞLALI ÇEVRECİLER AYAKTA

2024-07-09 13:20 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Antalya’da 300 turizm şoförüne yol güvenliği eğitimi verildi

22:36 - Eğitim

AFAD’tan öğrencilere afet farkındalık eğitimi

20:44 - Eğitim

Başkan Kara, makamını geleceğin mimarlarına devretti

20:16 - Eğitim

MTK Koleji öğrencilerine trafik ve güvenlik eğitimi

20:03 - Eğitim

Kastamonu’da hacı adaylarına seminer verildi

19:17 - Eğitim

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık