?>

İngiltere’nin eski Başbakanı Johnson: “Netanyahu’nun kullandığı şahsi banyomda dinleme cihazı bulundu"

?ngiltere'nin eski başbakanı johnson: €?netanyahu'nun kullandığı şahsi banyomda dinleme cihazı bulundu”

Siyaset - 4 ay önce

İngiltere’nin eski Başbakanı Boris Johnson, yakında yayınlanacak anı kitabında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İngiltere Dışişleri Bakanlığındaki şahsi banyosunu kullandığını ve ardından banyoda dinleme cihazı bulunduğunu aktardı.

İngiltere’nin eski Başbakanı Boris Johnson, siyasi hayatında dair yakında anı kitabı yayınlayacak. İngiltere basını tarafından bölümler halinde yayınlanmaya başlanan anı kitabında Johnson, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun 2017 yılındaki İngiltere ziyaretine ilişkin ilginç detaylar paylaştı. 2016-2018 yılları arasında dışişleri bakanı olarak görev yapan Johnson, Netanyahu’nun ziyaret sırasında İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndaki şahsi banyosunu kullandığını ve güvenlik ekibinin sonradan burada dinleme cihazı bulduğunu açıkladı.

Görüşmeleri sırasında takma adı “Bibi” ile hitap ettiği Netanyahu’nun izin isteyerek lavaboyu kullanmak istediğini kaydeden Johnson, Dışişleri Bakanlığı’ndaki şahsi banyosunu ise gizli bir ek bölüm içinde yer alan ve Londra’daki lüks kulüplerin erkekler tuvaletine benzeyen bir yer olarak tarif etti. “Unleashed” adlı kitabında Johnson, “Bibi bir süre orada kaldı ve bu bir tesadüf olabilir ya da olmayabilir ama bana bildirilene göre, sonrasında düzenli olarak yapılan böcek taraması sırasında tuvalette bir dinleme cihazı bulunmuş” diye yazdı.

Johnson, basının Netanyahu ile görüşmeye ilişkin daha fazla detay talebini ise, "Bilmek istediğiniz her şeyi, kitabın ilgili bölümünde bulabilirsiniz" şeklinde cevapladı.

Olaydan sonra İsrail ile konuya ilişkin olarak iletişime geçilip geçilmediği veya bir kınama yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi bulunmuyor. Diğer yandan, aynı dönemde İsrail’in Beyaz Saray’a dinleme cihazı yerleştirmekle suçlandığı biliniyor.

2019-2022 yılları arasında başbakanlık yapan Johnson’ın anılarını yayınladığı kitabın 10 Ekim’de İngiltere’de raflardaki yerini alması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

03:48 - Siyaset

ABD Başkanı Trump: "İran beni öldürürse yok olur"

02:44 - Siyaset

Trump’tan İran’a "maksimum baskı" kararnamesi

23:47 - Siyaset

Emine Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara’nın eşi Latife El Durubi’yi ağırladı

22:16 - Siyaset

MHP’li Özdemir: "Somali askeri anlamda Türkiye’den edindiği tecrübeyle terörle mücadelede önemli mesafe katetmiştir"

22:15 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gassallar, Asrın Felaketinin Zorlu Yükünü Anlattı

16:32 - Gündem

İŞKUR Gençlik Programı Başladı

16:29 - Gündem

Beşiktaş’ın Cacace Planı Suya Düştü

16:26 - Spor

2 Yaşındaki Çocuk Su Dolu Çukura Düştü

16:26 - Asayiş

Kick Boks Şampiyonu Cami Görevlisini Dövdü

15:55 - Asayiş