?>

İŞKUR Gençlik Programı imzalanan işbirliği protokolüyle resmiyete kavuştu

?şkur gençlik programı, bilecik işkur il müdürlüğü ile bşeü arasında imzalanan işbirliği protokolüyle resmiyete kavuştu.

Eğitim - 2 ay önce

İŞKUR Gençlik Programı, Bilecik İŞKUR İl Müdürlüğü ile BŞEÜ arasında imzalanan işbirliği protokolüyle resmiyete kavuştu.

Bilecik Valiliği binasında gerçekleşen protokol, Şefik Aygöl’ün yanı sıra, Bilecik Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü (İŞKUR) Üzeyir Yıldırım, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı arasında imzalar atıldı. Söz konusu program ile BŞEÜ’ye kayıtlı öğrencilerin, üniversite içindeki faaliyet alanlarında çalışarak deneyim kazanmaları ve işgücü piyasasına hazırlanmaları sağlanacak. Gençler haftada 3 gün ve en fazla 22 buçuk saat çalışarak, günlük bin 83 TL’den olmak üzere aylık 15 bin 162 TL’ye kadar geçici kazanç elde edebilecekler. Çalışma günleri ders programlarına göre ayarlanabilecek ve hafta sonunu da değerlendirme imkanı olacak.

Üniversiteli gençlerin aşağıda belirtilen alanlarda yürütülecek faaliyetler şu şekilde kaydedildi; Sürdürülebilir kampüs faaliyetlerinin desteklenmesi, kampüs altyapı ve bakım faaliyetlerinin desteklenmesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerin desteklenmesi, akademik ve idari faaliyetlerin desteklenmesi, toplumsal hizmet ve işbirliği faaliyetlerinin desteklenmesi gibi alanlar açılırken, diğer faaliyetler ise; öğrenci gelişim ve uyum faaliyetlerinin desteklenmesi, dijital dönüşüm ve inovasyon faaliyetlerinin desteklenmesi, girişimcilik ekosistemi faaliyetlerinin desteklenmesi hedeflendi.

Öte yandan, protokol ile ilgili diğer detaylar da ise; Bir katılımcı, işgücü uyum programının yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik kapsamında düzenlenen programlardan toplamda en fazla 140 fiili gün yararlanabilir. Üniversite ile yapılan işbirliği kapsamında 627 kişilik kontenjan ayrılmıştır. 17-21 Şubat 2025 tarihleri arasında başvurular alınacaktır. Program 3 Mart-30 Haziran 2025 tarihleri arasında düzenlenecektir. Başvurular genclik.iskur.gov.tr adresinden yapılacağı belirtildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MALATYA’YA ARAÇ DESTEĞİ

2025-02-10 12:44 - Ulaşım

6 Şubat felâketini unutmadık, unutturmayacağız!

2025-02-06 13:08 - Gündem

MUĞLA'DA ERKEN ÇİÇEK AÇAN BADEMLERDE DON KORKUSU

2025-02-08 12:58 - Marmaris

İlgili Haberler

TÖMER’de 23 Nisan kutlaması

15:55 - Eğitim

MESEM öğrencileri Avusturya’da staj yapıyor

15:26 - Eğitim

Burhaniye’de Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Ödül Töreni heyecanı

15:16 - Eğitim

BEUN Meslek Yüksekokulunda Laborant ve Veteriner Sağlık Programı İçin Donanımlı Klinik Beceri Laboratuvarı açıldı

15:15 - Eğitim

SUBÜ’de ÜNİDES hazırlık toplantısı düzenlendi

15:02 - Eğitim

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık