?>

İspir müdafaasının 107’nci yıldönümü coşkuyla kutlandı

?spir müdafaasının 107. Yıldönümü, geniş katılımla ve büyük bir coşkuyla kutlandı.

İnsan - 2 ay önce

İspir Müdafaasının 107. yıldönümü, geniş katılımla ve büyük bir coşkuyla kutlandı. Tarihî zaferin anısına düzenlenen etkinliklerde, geçmişin kahramanları anılırken, geleceğe dair güçlü mesajlar verildi.

Türk Dünyası’na damga vuracak: İspir’den üç dev proje!

Etkinliklerde söz alan Türk Devletleri Ekonomik İş Birliği Teşkilatı (EİT) 2025 Türk Dünyası Turizm Başkenti Erzurum Koordinatörü Muharrem Çığlık, İspir’in üç büyük projesiyle Türk Dünyası’na damga vuracağını belirtti.

Çığlık, Palandöken İş Dünyası Forumu’nun, Davos’a alternatif bir güç birliği oluşturacağını ve Türkiye ile bölgenin kalkınmasında çığır açacağını söyledi. Çığlık, "İspir, yalnızca geçmişiyle değil, geleceğiyle de gururumuzdur. Türk Dünyası Turizm Başkenti Erzurum kapsamında, İspir’in üç kıymetli projesi bizi heyecanlandırıyor. Palandöken İş Dünyası Forumu ile ekonomik kalkınmada yeni bir kenetlenme sağlayacağız." dedi.

Şehitlere vefa, geleceğe umut

Kutlamalar, Ortaköy Mahallesi’nde metfun bulunan İspir Müdafaası’nın önderi Müftü Mustafa Başkapan’ın kabri başında başladı. Burada 48 metrekarelik Türk bayrağı açıldı ve dualar edildi. Ardından Yedigöze Mahallesi’nde kahraman İnayetin Osman’ın kabri ziyaret edildi. Aynı akşam Olukbaşı Camii’nde şehitler için mevlit programı düzenlendi.

Program kapsamında Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Hava şartları nedeniyle program, Belediye Konferans Salonu’nda devam etti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi ve Bar ekibinin gösterileriyle coşku doruğa ulaştı. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve İstiklal Savaşı kahramanlarını canlandıran gösteriler izleyenleri duygulandırdı.

Birlik ve kardeşlik mesajı

Programa Erzurum Vali Vekili Mustafa Berk Çelik, İlçe Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu, İlçe Garnizon Komutan Vekili Osman Karaca, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan, İl Koordinatörü Muharrem Çığlık, Pazaryolu Belediye Başkanı İbrahim Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, muhtarlar, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

İlgili Haberler

Herkes bir günlük makam isterken o vatman olmak istedi

18:52 - İnsan

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden "Bursa Yunuseli Havaalanı uçuşa kapatıldı" iddialarına cevap

18:26 - İnsan

Vali Akbıyık’tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

18:16 - İnsan

23 Nisan’da toplu ulaşım ücretsiz

18:09 - İnsan

Rektör Kaçar’dan 23 Nisan mesajı

18:10 - İnsan

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık