?>

İsrafa karşı yeni çözüm

Gebze ve körfez ilçelerindeki köy içi yollarına dayanıklı ve sökülüp yeniden kullanma özelliği olan kilit parke taşı döşeniyor. Böylece kamu kaynakları yerinde kullanılarak, israfın önüne geçilmiş oluyor.

Gündem - 2 ay önce

Gebze ve Körfez ilçelerindeki köy içi yollarına dayanıklı ve sökülüp yeniden kullanma özelliği olan kilit parke taşı döşeniyor. Böylece kamu kaynakları yerinde kullanılarak, israfın önüne geçilmiş oluyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köy içindeki yolları dayanıklı ve uzun ömürlü olması sebebiyle kilitli parke taşlarıyla yeniliyor. Çalışmalarla hem yollar güzel bir görünüme kavuşuyor hem de parke taşlarının sökülüp yeniden kullanma özelliği ile israfın önüne geçilmiş oluyor.

Dayanıklılığı ve uzun ömürlü olması dolayısıyla tercih edilen kilit parke taşları, ileride muhtemel altyapı çalışmaları veya iklimsel şartlar sebebiyle yollarda bozulmalar yaşansa bile, sökülüp yeniden kullanılabiliyor. Sökülen taşların başka yerlere de serimi yapılabiliyor. Böylece kamu kaynakları yerinde kullanılarak, israfın önüne geçilmiş oluyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Gebze Hatipler Mahallesi’nde 8 bin metrekarelik kilit parke taşı serimi gerçekleştirdi. Körfez ilçesi Karayakuplu Mahallesi’nde ise altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollar, parke taşı döşenerek yenileniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

İlgili Haberler

Kocaeli’de kapalı yol bulunmuyor

10:07 - Gündem

Amasya’da 75 köy yolu ulaşıma kapalı

09:59 - Gündem

Şırnak’ta kardan kapanan yollar, yaylada kalan aileler için açılıyor

09:49 - Gündem

Yarım asırlık yol esareti dualarla son buldu

09:50 - Gündem

Organik atıklar ekonomiye kazandırılıyor

09:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Ofis Boynu Riskine Karşı 12 Etkili Öneri

17:52 - Sağlık

Atık pili getir, hediyeyi götür

15:54 - Gündem

Oğlu tarafından bıçaklanan baba hayatını kaybetti

15:31 - Asayiş

Dolandırıcılık Davasında Savunma Tarihleri Belli Oldu

16:38 - Asayiş

Erdoğan'a Malezya'dan Akademik Onur

16:38 - Dünya