İngiliz ve İrlanda merkezli hava yolu şirketleri, İsrail'e yönelik uçuş iptallerinde süreyi uzatma kararı aldı. Bu karar, İsrail'in Gazze'deki direniş örgütlerine yönelik saldırıları ve bölgedeki gerginlik nedeniyle alındı.
Virgin Atlantic, Heathrow-İsrail arasındaki uçuşlarını 16 Mart'a kadar iptal ederken, yaz aylarında açmayı planladığı ikinci hat için şimdilik vazgeçti. Wizz Air, daha önce ocak ayına kadar iptal ettiği Tel Aviv uçuşlarının süresini mart ayına kadar uzattı. British Airways ve Ryanair, Tel Aviv seferlerini ocak sonuna kadar iptal etme kararı aldı.
Öte yandan EasyJet, İsrail uçuşlarıyla ilgili durumu düzenli olarak gözden geçirdiğini belirtirken, Lufthansa Grubu ise Lufthansa ile Frankfurt ve Münih'ten, Swiss ile Zürih'ten ve Austria Airlines ile Viyana'dan İsrail uçuşlarına 8 Ocak'ta başlama planını sürdürüyor. Bu kararlar, bölgedeki güvenlik durumunun etkisiyle alınmış önlemleri yansıtmaktadır.