?>

İstediği parayı vermeyen vatandaşı bıçaklayan şahsa 21 yıl hapis cezası

Kastamonu’nun taşköprü ilçesinde para istediği kişiden ‘red’ cevabı aldıktan sonra çıkan tartışmada bıçaklayarak yaralayan şüpheliye, toplamda 21 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Asayiş - 3 ay önce

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde para istediği kişiyi, ‘red’ cevabı aldıktan sonra bıçaklayarak yaralayan şüpheliye, 21 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Olay, 2023 yılının Temmuz ayında Taşköprü ilçesi Tabakhane Mahallesi Cengiz Topel Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.T., yolda karşılaştığı N.T.’den bir miktar para istedi. N.T.’nin para vermeyi reddetmesi üzerine A.T. ile N.T. arasında tartışma çıktı. A.T., yanında bulunan bıçakla N.T.’yi göğüs bölgesinden bıçaklayarak yaraladı. Yaralanan N.T., Taşköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına aldı.

Olayın ardından Taşköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan A.T. tutuklandı.

Olay sonrası A.T. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde "başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme", "gece vakti silahla yağma" suçlarından dava açıldı. Davanın karar duruşmasında kendisini savunan A.T., "Mütalaayı kabul etmiyorum. Aleyhime olan suçlamaları kabul etmiyorum. Kendimi savundum, kendi canımı kurtardım. Aleyhime olan suçlamaları kabul etmiyorum. Böyle bir olay yaşadığı içinde çok pişmanım. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum" dedi.

Sanık avukatının da savunmasını dinleyen mahkeme heyeti, A.T.’yi "başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçun teşebbüs aşamasında olduğu gerekçesiyle cezayı 17 yıla düşüren mahkeme heyeti, teşebbüs aşamasında kalan ’yağma’ suçunun da şahsa 4 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Şahıs toplam 21 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Samsun’daki heyelandan acı haber: Baba ve iki çocuğunun cesetlerine ulaşıldı

01:40 - Asayiş

Kadıköy’de balkon çöktü, bina tedbiren boşaltıldı

01:38 - Asayiş

Dere kenarında çıkan kavgada biri emekli polis, iki kişi silahla vurularak yaralandı

01:29 - Asayiş

Kendisine kurşun yağdıran kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

01:14 - Asayiş

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Anne kurtarıldı, eşi ve 2 çocuğu göçük altında"

01:01 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bayraktar TB3 SİHA'dan TCG ANADOLU'da Tarihi Başarı

16:32 - Teknoloji

Çevreye Duyarlı Anne Altın Kazandı

16:09 - Gündem

Soba zehirlenmesi yaşlı çifti birinden ayırdı

16:07 - Asayiş

Çarpıştığı otomobil ile bariyer arasında sıkıştı

15:38 - Asayiş

Çoban Yavru Tavşanlara Şefkat Eli Uzattı

15:19 - İnsan