?>

İstihdam ve kariyer merkezi 2 bin 850 kişiyi iş sahibi yaptı

?stihdam ve kariyer merkezi 2850 kişiyi iş sahibi yaptı

Ekonomi - 6 ay önce

İnegöl Belediyesi İstihdam ve Kariyer Merkezi, kurulduğu 2018 yılından bu yana kadar 2 bin 850 vatandaşı iş sahibi yaptı. Aynı şekilde yüzlerce firma da merkezin havuzundan eleman ihtiyacını karşıladı.

İnegöl Belediyesi’nde iş arayan vatandaşlar ve işverenleri buluşturabilmek adına kurulan İstihdam ve Kariyer Merkezi, doğru işe doğru insan kaynağı anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. İstihdam ve Kariyer Merkezi iş arayan vatandaşların umudu olurken, personel arayan firmalar için de iyi bir rehber konumunda. Kuruluşundan bu yana binlerce kişiye iş kapısı açan merkez, bugüne kadar 2 bin 850 kişinin iş sahibi olmasına aracılık etti.

Doğru işe doğru insan kaynağı

İstihdam ve Kariyer Merkezi çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’ün nüfusuyla ve ekonomisiyle ciddi kazançların sağlandığı bereketli topraklar olduğuna dikkat çekti. Üretim gücü yüksek bir sanayi şehri olmasına rağmen yaşanan sirkülasyon nedeniyle sürekli iş arayan kişiler ve personel arayan firmalar olduğunu hatırlatan Taban, “Aslında istihdam denildiği zaman eksi istihdamdan bahsedebileceğimiz bir yer İnegöl. Sadece kişilerin meslekleri ve yeteneklerine göre iş bulma pozisyonları noktasında iş bulma konusunda sıkıntılar yaşandığını görüyoruz. Bu nedenle belediyemiz bünyesinde bir İstihdam ve Kariyer Merkezi oluşturduk. Burada amacımız kişilerin verilerini toplayarak doğru işe doğru kişiyi yönlendirmek ve bu süreçte hem iş arayan vatandaşlarımıza hem de işverene yardımcı olmaktı. Geldiğimiz noktada ne kadar doğru bir iş yaptığımızı da görmüş olduk. İstihdam ve Kariyer Merkezimiz geride kalan sürede 2 bin 850 vatandaşımıza iş imkanı sağladı” dedi.

Firmalar için en iyi rehber

İstihdam ve Kariyer Merkezinin personel arayan firmalar için de kullanışlı bir rehber olduğuna vurgu yapan Başkan Taban, “Arkadaşlarımız firmalarımızı ziyaret ederek merkez hakkında bilgi veriyor. Bu sayede firmalarımız personel açığı olduğunda İstihdam Merkezine bilgi verip orada kayıtlı bulunan kişilerden aradıkları özellikte personel varsa hemen yönlendirme yapılıyor. İstihdam Merkezindeki arkadaşlarımız burada aracı pozisyonunda yerini alıyor. Ben bu noktada bizlerle iş birliği yaparak şehrimizin ve ülkemizin istihdamına katkı sağlayan firmalarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

Bakan Bak, bütçesinin sunumunu yaptı

2024-12-14 10:16 - Siyaset

İlgili Haberler

TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu Ordu’da

19:28 - Ekonomi

Bakan Bayraktar duyurdu: ’’Enerji yatırımlarına hız kazandıracak reform paketi geliyor’’

18:59 - Ekonomi

MAGİNDER Başkanı Karademir: "Yerinde dönüşüm desteği süresi uzatılmalı"

16:29 - Ekonomi

DAİMFED istihdama köprü oluyor

16:13 - Ekonomi

Altıntaş’ta tarım konseyi toplantısı düzenlendi

14:29 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ta Yeni Sezon Sağlık Kontrolleri Başladı

14:18 - Spor

112 Acil Çağrı Merkezi'nin Yüzde 64'ü Asılsız Çağrı

13:34 - Genel

Milyonluk Vurgun Ortaya Çıktı

13:29 - Asayiş

İsrail Saldırıları Kurbanları İçin Dev Cenaze Töreni

13:25 - Asayiş

Bin 509 Sürücüye Ceza Yağdı

13:22 - Asayiş