?>

İsveç İstanbul Başkonsolosu Strömquist Başkan Seçer ile görüştü

?sveç istanbul başkonsolosu johanna strömquist (sağda) ve beraberindeki heyet, mersin büyükşehir belediye başkanı vahap seçer ile bir araya geldi.

Genel - 1 yıl önce

İsveç İstanbul Başkonsolosu Johanna Strömquist ve beraberindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir araya geldi.

Strömquist ve beraberindeki heyeti Mersin’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Seçer, heyete Mersin hakkında bilgiler verdi. Mersin’in 2,5 milyon fiili nüfusa sahip bir kent olduğuna dikkat çeken Seçer, birçok ülkeden ve milletten insanın farklı gerekçelerle Mersin’e gelip yaşadığını söyledi. Mersin’in birçok sektörü bünyesinde barındıran bir kent olduğunu söyleyen Seçer, “Mersin’de sektör çeşitliliği var ve bu sektörler de oldukça dinamik. Mersin lokasyon itibariyle de birçok imkânı bünyesinde barındırıyor. Çok stratejik bölgede ve ülkenin, bölgenin, doğal olarak da Doğu Akdeniz’in dünyaya açılan bir kapısı niteliğinde” dedi. “Hem kamu hem de özel sektör yatırımları Mersin’i her geçen gün daha önemli hale getiriyor”

Özellikle Mersin Limanı’nın kente çok önemli bir değer kattığına vurgu yapan Seçer, “Mersin’i bundan yaklaşık 200 yıl önce oluşturan temel öge Mersin Limanı’dır. Mersin Limanı’nın oluşmasından sonra Mersin çok hızlı gelişen, büyüyen ve bugünkü konuma gelen bir kent haline geldi. 200 yıldır Mersin ticaret üzerine konumlanmış, kurulmuş ve gelişmiş kent hüviyetinde” diye konuştu. Mersin’in geleceğe dair olumlu gelişmeler yaşayacağını düşündüklerini belirten Seçer, Mersin ile ilgili çok güzel gelişmeler beklediklerinden söz ederek, “Hem kamu hem de özel sektör yatırımları Mersin’i her geçen gün çok daha önemli hale getiriyor” ifadelerini kullandı.

Seçer konuşmasında, Mersin’in yoğun bir göç ile nüfus artışı yaşadığından da söz ederek, “RESLOG ile de zaman zaman temaslarımız oluyor. Özellikle sığınmacılar konusunda iş birliği içerisindeyiz. Bu konuyla ilgili çalışan birimlerimiz sadece RESLOG değil, Birleşmiş Milletler ve Göç Örgütü gibi birçok uluslararası kuruluşlar, örgütler ve yapılarla da iş birliği halindeyiz. Açıkçası bunlar çok kalıcı çözümler değil ama palyatif de olsa zaman zaman şehri rahatlatan çalışmalar” şeklinde konuştu.

Seçer, iş birliğinin önemine dikkat çekerek, Mersin Limanı dolayısıyla da ticari ilişkilerin kurulabileceğinden bahsetti. Özellikle altyapı ve çevre çalışmaları konusunda uluslararası kuruluşlardan Mersin Büyükşehir Belediyesine sağlanan hibelerden de söz eden Seçer, kuruluşlar ile sağladıkları finansman iş birlikleri hakkında bilgiler verdi. Seçer ayrıca, göçün sebep olduğu nüfus artışı ile alakalı da Mersin’de hayata geçirdikleri ekonomik ve sosyal politikaları açıkladı. Başkonsolos Strömquist, iş birliğinin önemine dikkat çekti

İstanbul Başkonsolosu JohannaStrömquist ise Mersin’de olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Mersin’e ilk ziyaretim. İş birliğiniz için teşekkür ediyorum ve bu ilişkilerin daha da gelişmesini umuyoruz. Bu yüzden de buradayız ve ziyaretinize geldik” dedi. Ziyarette, İsveç İstanbul Başkonsolosu Strömquist, İsveç İstanbul Başkonsolosluğunun çalışmaları hakkında bilgiler vererek iş birliğine hazır olduklarını ifade etti. Başkonsolos Strömquist, İsveç’teki yatırımcıları da Türkiye ve Mersin’e getirebileceklerinden söz etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

Bağcılar’da Hıdırellez coşkusu

2024-05-06 09:21 - Genel

İlgili Haberler

Eğitim Gücü-Sen bir yılda üye sayısını en hızlı artıran sendika oldu

17:39 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Osman Gazi’ platformunun kaptanı ile konuştu

17:28 - Genel

Mehtap ve Büyükada tur ücretleri belirlendi

17:34 - Genel

NEÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nden TRT’ye teknik ziyaret

17:35 - Genel

Muğla’da "plastik kirliliğiyle mücadele" temalı çevre haftası etkinlikleri düzenlendi

17:27 - Genel

Günün Manşetleri

Pompalı Tüfekle Kedi Vuran Şahıs Serbest Kaldı

16:40 - Asayiş

Beşiktaş’ta, Bodrum FK maçı hazırlıkları başladı

16:23 - Spor

Motosiklet Denetimleri Rekor Cezayla Sonuçlandı

15:43 - Asayiş

Enkazda Mahsur Kalan Kediye İtfaiye Yetişti

15:42 - Gündem

Altın Güvenli Liman Olmaya Devam Ediyor

15:22 - Ekonomi