?>

İzmirli ihracatçıların KDV iadeleri ortalama 17 günde sonuçlandırılıyor

Eib bünyesinde faaliyet gösteren birliklerin başkanları, ihracatçıların vergi dairelerinde yaşadıkları sorunları görüşmek üzere eib hizmet binasında buluştu.

Ekonomi - 9 ay önce

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ihracatçıların KDV iadesi dosyalarını ortalama 17 günde sonuçlandırarak ihracatçıların finansmana erişimde zorluk yaşadığı süreçte özsermayesine hızlı kavuşmasını sağladı.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ile İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı arasında 20 yıldır devam eden güçlü iletişim köprüsünün KDV iadesi dosyalarının hızlı çözümlenmesini sağladığını dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Vergi Dairesi’nin yaklaşımının İzmirli ihracatçıları mutlu ettiğini söyledi.

EİB bünyesinde faaliyet gösteren birliklerin başkanları, ihracatçıların vergi dairelerinde yaşadıkları sorunları görüşmek üzere EİB hizmet binasında buluştu. EİB üyelerinden gelen sorun ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda, EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Vergi Dairesi Başkanlığı ile buluşmaları 20 yıldır sürdürdüklerini, ilk toplantıdan bugüne kadar üyelerden iletilen sorunlarda ciddi oranda azalma gözlendiğini, bunun kendileri adına sevindirici olduğunu ifade etti.

Türkiye’deki yüksek enflasyonist ortam nedeniyle girdi maliyetlerinin hızla arttığını buna karşın döviz kurlarının enflasyon rakamlarının çok gerisinde kaldığını, ihracatçının her geçen gün kan kaybettiğini belirten Eskinazi, “finansmana erişimin son derece zor olduğu bu dönemde, ihracatçının üzerindeki baskının azaltılması çok önemli, KDV iadesi ve diğer işlemlerinde ihracatçı ne kadar az sorun yaşarsa o kadar iyi, bunu sağladıkları için Sayın Ömer Alanlı nezdinde tüm vergi dairesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Alanlı; “2024 yılında 45 bin KDV iadesi başvurusu aldık”

İzmir’deki vergi dairelerine bu yılın ilk altı ayında 45 bin KDV iadesi başvurusu geldiğini söyleyen İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı, geçtiğimiz yıllarda bu dosya sayısına 1 yılda ulaşılırken son dönemde 6 ayda bu başvuru sayısına ulaşıldığını; ancak ihracatçıyı mağdur etmemek adına dosyaların ortalama 17 günde sonuçlandırıldığını belirtti. Dosyaların hızlı çözümü için E-Tebligat sisteminde iletişim bilgilerinizi güncel tutun

Ortalama dosya sonuçlandırma süresinin çok iyi olduğunu ifade eden Alanlı, “İşlemlerin kısa sürede tamamlanması için firmaların Vergi Daireleri tarafından gönderilen eksik bildirim yazılarına çabuk ve eksiksiz yanıt vermeleri çok önemli. KDV iadesi başvuruları başta olmak üzere vergi dairelerindeki işlemlerinin hızlı sonuçlanması için firmalarımızın bizimle iletişimlerini güçlü tutmaları, Elektronik Tebligat (E-Tebligat) sistemindeki iletişim bilgilerini güncel tutmaları hayati derecede önemli. E-Tebligat sistemindeki e-posta ve cep telefonu bilgilerini düzenli aralıklarla güncellemeli ve mümkünse birden fazla yetkilinin bilgilerini tanımlamalıdır. Vergi Dairelerince yapılacak tüm bilgilendirmeler ilgili mevzuat hükümleri gereğince bu sistem üzerinde kayıtlı E-Tebligat adresine iletileceği için, firmalarımızın mağduriyet yaşamamaları adına E-Tebligat adreslerini takip etmeleri büyük önem taşımaktadır” uyarısında bulundu.

Alanlı, mükelleflerin bağlı oldukları vergi daireleriyle hızlı ve sağlıklı iletişim kurabilmeleri, vergisel işlem ve süreçler hakkında bilgi alabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’nın Mükellef E-Posta İletişim Sistemi (MEİS)’ ni kullanmalarının yerinde olacağını, bu sistem üzerinden iletilen tüm taleplere en kısa sürede yanıt verildiğini, bu sürecin bizzat GİB tarafından da takip edildiğini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE TEKNE YANGINI

2024-07-14 17:38 - Marmaris

Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Saldırı

2024-07-15 17:33 - Ulusal

MARMARİS’İN HANIMELİ SOSYETE PAZARI

2024-07-16 17:06 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Vali Tanrısever’den Pirahmet köyü ve Tekke beldesinde sel incelemesi

2024-07-15 15:40 - Gündem

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

GÖZLERİNİZ AÇIKKEN GÖRÜLEN RÜYA: KAÇKARLAR

2024-07-15 16:46 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

MARMARİS'İ DUYARSIZLAR KİRLETİYOR ÇEVRECİLER TEMİZLİYOR

2024-07-15 14:33 - ÇEVRE

BU ÇAY BAHÇESİ EDREMİT’E YAKIŞIR

2024-07-13 13:35 - Yaşam

İlgili Haberler

Samsun’da ’Yeşil OSB’ler için ilk adım

22:34 - Ekonomi

ATB Başkanı Çandır Şubat ayı Tarım-GFE değerlendirdi

18:11 - Ekonomi

Orhan Torun, TOBB İstişare Toplantısı’nda Yenişehir’i temsil etti

18:16 - Ekonomi

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan’dan FİSKOBİRLİK’e satış tepkisi

17:58 - Ekonomi

Hekimhan’da don hasarı sonrası ilk bilgilendirme toplantısı yapıldı

17:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık