?>

Kaçaklarına direnen 5 mekânın çıkıntıları yıkıldı

Kentsel sit bölgesi olan Yat Limanı’nda beş kafeteryanın kaçak yaptığı tespit edilen sundurma ve tenteler belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Belediye görevlileri ile işletme sahipleri arasında çıkan sözlü tartışmalar zabıta ekiplerinin araya girmesiyle büyümeden son buldu.

Marmaris - 7 yıl önce

Muğla Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından kentsel sit bölgesi olan Marmaris kent merkezindeki Yat Limanı’nda, beş işletmenin kaçak çıkma yaptığı tespit edilen tente ve sundurmaları belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Vinçler, belediye araçları, 30 zabıta ekibi ve 30 belediye personeli öğle saatlerinde Yat Limanı’na giriş yaptı. Belediye personeli, işletme sahiplerine eşyalarını çıkarmaları konusunda uyarıda bulundu. Uyarıları dinlemeyen işletmeciler ile görevliler arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Araya giren zabıta ekipleri olaylar büyümeden engelledi. Belediye temizlik işleri ekipleri mekânlardan eşyaları çıkardı. İki saat süren eşya çıkarma işlemi ardından kaynakçı ve demir ve tente söküm ekipleri işe koyuldu. Bir saat süren çalışma sonucunda beş işletmenin kaçak yapıları söküldü. Çıkartılan demir ve alüminyum aksamlar imha edilmek üzere Muğla büyükşehir Katı Atık Tesisi’ne gönderildi. Yasalara uymayan işletmeler hakkında tutanak tutuldu. İşletme sahipleri yıkım hakkında açıklama yapmadı.

Yıkım işlemleri ardından basın mensuplarına açıklama yapan Marmaris Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürü Özgür Han, “ Geçen sene Muğla Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü Kurulu tarafından belediyemize kentsel sit bölgesi olan Yat Limanı’nda işletmelerin önünde yapılan kaçak tente ve sundurmalar ile ilgili resmi yazışma yapıldı. Belediye olarak kaçak çıkma yapan işletmeleri tespit ederek fotoğrafladık. İşletme sahiplerine sözlü ve resmi bilgilendirmede bulunduk. İmar Kanunu’nun 32 ve 42. maddesi gereğince işlemler yapıldı. Tespit edilen 25 işletmeye tebligatlar yapıldı. Bir ay süre içinde Yat Limanı’nda bulunan 20 işletme düzenlemeleri yaparak yasaya uygun hale getirildi. 5 işletme düzenleme yapmakta direndi. Sözlü ve resmi birçok kez uyarı yapmamıza rağmen dinlemeyen işletmelerin kaçak tente, sundurmaları ekiplerimizce yıkıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Slovaklar 10 yıl aradan sonra Muğla’da

2018-05-11 11:14 - Turizm

Ülkemizin kaderini belirleyecektir

2018-05-10 10:06 - Gündem

Türk denizciliği Fethiye’de tartışıldı

2018-05-14 09:55 - Gündem

MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden büyük atılım

2018-05-15 09:57 - Sağlık

Temsili Askerlik Yapacak Engellilere Kına Yakıldı

2018-05-11 10:00 - Genel

Yörük- Türkmen festivali yapıldı

2018-05-15 09:58 - Kültür Sanat

Çiftçi Tarlasını Evden Sulayacak

2018-05-11 11:30 - Genel

Özel çocuklar Bahriyeli oldu

2018-05-14 10:39 - Marmaris

Erdem İnşaat yeni showroomunu hizmete açtı

2018-05-14 09:57 - Marmaris

“WBBF Grand Prix” Marmaris’te yapıldı

2018-05-15 09:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Marmaris’te Afet Bilinci İçin Güç Birliği

10:29 - Marmaris

CHP'DEN EĞİTİMDEKİ YETERSİZLİKLERE SERT TEPKİ

13:23 - Marmaris

MARMARİS’TE KEÇİ VE YAVRULARINI AKUT KURTARDI

14:22 - Marmaris

MARMARİS'TE OKULLAR İKİNCİ DÖNEME HAZIR

10:59 - Marmaris

CHP'li Bozdemir’den AKP’li Laçin’e Yanıt

15:55 - Marmaris

Günün Manşetleri

Her 100 Bin Kişiden 200’ünde Görülüyor

16:57 - Sağlık

Saç Sağlığını Korumak İçin Doğru Ürün Kullanımı Önemli

16:47 - Sağlık

Beşiktaş, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Başladı

16:39 - Spor

20 Yıldır Her Gün Mezarlığı Temizliyor

16:37 - İnsan

Sağlık Kabini İşletmecisi Serbest Bırakıldı

16:35 - Asayiş