?>

Kadıköy Belediyesi teyakkuzda

Deprem sonrası evine dönmek istemeyen kadıköylüler geceyi parklarda ve toplanma alanlarında geçirirken, kadıköy belediyesi kriz yönetim ekibiyle sahadaydı.

Genel - 1 ay önce

Deprem sonrası evine dönmek istemeyen Kadıköylüler geceyi parklarda ve toplanma alanlarında geçirirken, Kadıköy Belediyesi kriz yönetim ekibiyle sahadaydı.

Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem İstanbul’un birçok ilçesinde olduğu gibi Kadıköy’de de şiddetli şekilde hissedildi. Sarsıntının ardından yurttaşlar evlerini terk ederek, sokaklara, parklara ve deprem toplanma alanlarına yöneldi.

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ve Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, ilgili tüm ekiplerle birlikte durum tespiti için Kadıköy Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde bir araya geldi. Başkan Kösedağı, Kadıköy Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde yaptığı açıklamada, "Değerli komşularım, sahada hızlıca gerçekleştirdiğimiz tarama sonucu Kadıköy’de olumsuz bir duruma rastlamadık. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Parklarımızdaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı etkinliklerimiz devam etmektedir. Artçı depremler devam ettiği için bu sürede parklarımızda zaman geçirebilirsiniz" dedi.

Kadıköy Belediyesi ayrıca deprem sonrası durum tespit çalışmaları devam ettiği için Kadıköy genelinde 1 gün süreyle (24 Nisan Perşembe) her türlü inşaat, yıkım ve hafriyat faaliyetlerini durdurdu. Kadıköylüler Gazhane’ye aktı

Birçoğu 1999 öncesi inşa edilen evlerde yaşayan Kadıköylüler deprem sonrası kendilerini parklara ve deprem toplanma alanlarına attı. Yurttaşların en çok tercih ettiği yerler başta Müze Gazhane olmak üzere Yoğurtçu Parkı, Özgürlük Parkı ve Moda Mehmet Ayvalıtaş meydanı oldu. Deprem korkusuyla evlerine dönmek istemeyenler geceyi de buralarda geçirdi.

Gece boyunca sahada olan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı yaptığı açıklamada, "Depremin ardından gün boyunca kriz merkezinde ve sahada, ilgili birimlerimizle birlikte süreci koordine ettik. İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir’le birlikte Müze Gazhane’de depremden etkilenen komşularımızı ziyaret ettik. İBB ve AFAD başta olmak üzere kamu kurumlarıyla iş birliği içinde, depremden etkilenen Kadıköylülere destek olmak için gece boyunca sahada olacağız" dedi.

Kadıköy Belediyesi, başta Gazhane olmak üzere ikram araçlarıyla gece boyunca vatandaşların yanında oldu. Yeldeğirmeni Muhtarlığı da kapılarını sabaha kadar halka açtı, belediyenin ikram araçları burada da hizmet verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Bahçelievler’de kurbanlık boğayı kurtarma operasyonu

16:47 - Genel

Türkiye’nin en moderni Bahçelievler Belediyesi’nden

16:28 - Genel

Koreli turistlere şok: Hem yemeğe davet ettiler hem de paralarını aldılar

16:36 - Genel

Karayolunda trafiği durduran boğa, sahiplerine korku dolu anlar yaşattı

16:21 - Genel

Beyşehir’in kırsal mahallelerinde bayram coşkusu

16:02 - Genel

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş