?>

Kadına şiddete dikkat çekmek için 8 Mart’a özel siyah gelinlik tasarladı

Zonguldak'ta 19 yıldır gelinlik tasarımı yapan işyeri sahibi şule erol darakcı, 8 mart dünya kadınlar günü'nde kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla siyah gelinlik tasarladı. Darakcı, gelinliğin üzerine işlediği detayların her birinin bir hikayeyi anlattığına vurgu yaptı.

İnsan - 2 gün önce

Zonguldak’ta 19 yıldır gelinlik tasarımı yapan işyeri sahibi Şule Erol Darakcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla siyah gelinlik tasarladı. Darakcı, gelinliğin üzerine işlediği detayların her birinin bir hikayeyi anlattığına vurgu yaptı.

Zonguldak’ta 19 yıldır gelinlik sektöründe faaliyet gösteren tasarımcı ve mağaza sahibi 45 yaşındaki Şule Erol Darakcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne siyah gelinlik tasarladı. Üzerindeki dağınık kumaşlar, boğumlar, inci ve kanatlarıyla kadınların yaşadığı zorlukları ve mücadelelerini anlatan siyah gelinlik, görenlerin ilgisini çekti. Gelinliğin her bir detayında bir hikayenin gizli olduğunu ifade eden Darakcı, bir haftada tasarlayıp tamamladığı gelinlikle ilgili şu ifadelere yer verdi: "19 yıldır Zonguldak’ta gelinlik sektöründeyim. Hem tasarımcı hem de mağaza sahibiyim. Sadece bir gelinlik değil. Aynı zamanda bir hikaye. Tüm kadınların hikayesi. Siyahı seçmemdeki neden siyah aslında bakıldığı zaman karanlığı simgeler ama aynı zamanda asalet, cesaret ve asilliğin simgesidir. Her bir detayında hikaye gizlidir. Ben bunu kumaşlarla anlatmaya çalıştım. Ben burada tüm kadınların çektiği bütün sıkıntıları hayattaki zorlu aşamalarını, karmaşık hayatlarını ve birçok kademelerden geçerek sonunda çiçek açtıkların anlatmaya çalıştım. Her kadın kanatlarıyla tüm sevdiklerini kanatları altına alır. Anlatmak istediğim aslında sadece kadınların çektiği bütün zorlukları, bütün güçlüklere her şeye rağmen sonunda ışık saçabildikleriydi."

Çocuk gelinlere de dikkat çeken Darakcı, "Her kız çocuğu okumak ister İleriki yaşantısında kendi ayakları üzerinde durabilmeyi ister. Çünkü bende bir kız annesiyim. Çocuk yaşta zorla evlendirilenlerin hayatlarının darmadağın olduğunu anlatmak istedim" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

İlgili Haberler

Kulakları doğuştan olmayan çocuğun duyması için 2 milyon 400 bin TL gerekiyor

22:12 - İnsan

Kilis caddeleri iftar sonrası İstiklal Caddesi’ni aratmıyor

19:42 - İnsan

Ağrı Valisi Mustafa Koç, huzurevi sakinleriyle iftarda buluştu

17:20 - İnsan

Atakum’da kadınlar gününe özel konser

16:13 - İnsan

Kadın jandarma, kadın futbol takımının maçında güvenliği sağlayıp bilgilendirdi

16:19 - İnsan

Günün Manşetleri

2 lise öğrencisi birbirini bıçakladı

15:18 - Asayiş

Konyaspor, Eyüpspor Maçı Hazırlıklarını Tamamladı

15:04 - Spor

Fındık Kozalak Akarlarına Karşı Etkili Mücadele Yöntemleri

14:48 - Gündem

Karaciğer Kanseri Artış Gösteriyor

13:42 - Sağlık

Güney Kore Devlet Başkanı Tahliye Edildi

13:24 - Siyaset