?>

Kağıthane’de Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleşti

Kağıthane’de doğal afetlere karşı alınacak önlemler, yapılan çalışmalar ve kentsel dönüşüm planlarının değerlendirildiği ilçe afet koordinasyon kurulu toplantısı kağıthane belediyesi ilçe afad merkezi'nde gerçekleşti.

Genel - 2 saat önce

Kağıthane’de doğal afetlere karşı alınacak önlemler, yapılan çalışmalar ve kentsel dönüşüm planlarının değerlendirildiği İlçe Afet Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kağıthane Belediyesi İlçe AFAD Merkezi’nde gerçekleşti.

Kağıthane’de doğal afetlere karşı alınacak önlemler, yapılan çalışmalar ve kentsel dönüşüm planlarının değerlendirildiği İlçe Afet Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kağıthane Belediyesi İlçe AFAD Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten, Kâğıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Hoşyiğit, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürü Kıvanç Taşçı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri de katıldı. Toplantıda, şehirde meydana gelen son depremin ardından alınan tedbirler, yürütülen saha çalışmaları, sosyal yardımlar ve yeni konut projeleri gibi birçok önemli başlık masaya yatırıldı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ilçedeki mevcut durumu ve yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. "144 talep aldık ve ekiplerimizle birlikte hızlıca tarama çalışmaları tamamladık"

Başkan Öztekin; "Kağıthane’de yaklaşık 460 bin hemşehrimiz yaşıyor. Bu nüfus, 28 bine yakın binada ve 220 bine yakın bağımsız bölümde ikamet ediyor. Bunların yaklaşık 40 bini iş yeri, 180 bini ise konut olarak kullanılıyor. Yapılan son saha taramalarında 144 talep aldık ve ekiplerimizle birlikte hızlıca tarama çalışmaları tamamladık" dedi. "Kağıthane’de yapı stokunun yüzde 70’ini yeniledik"

Deprem sonrası herhangi bir binanın tahliye edilmediğini belirten Başkan Öztekin, 1999 öncesi ve 1980 öncesi yapılan binaların ilçede hâlen mevcut olduğunu hatırlatarak, bu yapılarda depreme dayanıklılık açısından yeniden değerlendirme yapılmasının önemine dikkat çekti. Başkan Öztekin, "Kağıthane’de yapı stokunun yüzde 70’ini yeniledik. Geriye kalan bölümlerin dönüşümünü de komşularımızla el birliğiyle tamamlamak istiyoruz. Ada ve parsel bazlı dönüşümlerde, iki parsel birleşmesi durumunda +1 kat imar teşviki veriyoruz. Böylece dönüşümü hızlandırıyoruz. Geçmiş yıllarda Yahya Kemal Mahallesi’nde TOKİ iş birliğiyle 750’den fazla bağımsız bölümü yeniledik. Şu anda da Kâğıthane Merkez Mahallesi’ndeki Hizmet Sitesi’nde 300 konutluk bir proje devam ediyor" dedi. "En önemli tedbir ise binalarımızı yenilemektir"

Deprem sonrası vatandaşların barınma ihtiyaçlarının hızla karşılandığını vurgulayan Başkan Öztekin, ilk gece evlerine dönmek istemeyen yaklaşık 2 bin kişiye kültür merkezleri, okullar, camiler ve toplanma alanlarında barınma imkânı sağlandığını söyledi. Sosyal tesisler ve mobil büfelerle 23 bin kişiye gıda hizmeti verildiğini, Kızılay ve diğer kurumlarla birlikte 35 bin kişiye ikramda bulunulduğunu ifade etti. Kağıthane genelinde 176 adet deprem toplanma alanı bulunduğunu belirten Başkan Öztekin, bu alanların toplam büyüklüğünün yaklaşık 937 bin metrekare olduğunu kaydetti. Vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Öztekin, "Komşularımızdan isteğimiz eğer binalarının depreme dayanıksız olduğunu düşünüyorlarsa, hiç vakit kaybetmeden bize başvurmaları. Ekiplerimizle birlikte binaların durumunu değerlendirelim. Kağıthane’nin zemini sağlam, ama biz her zaman tedbiri ön planda tutmak zorundayız. En önemli tedbir ise binalarımızı yenilemektir. Tüm Kağıthane halkına ve İstanbul’umuza geçmiş olsun. Rabbimiz böyle afetler yaşatmasın. Ancak bizler her zaman hazırlıklı olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Amasya için kuvvetli yağış uyarısı

2025-04-23 20:50 - Gündem

Sahte Vekaletlerle Milyarlık Vurgun

2025-04-22 10:56 - Asayiş

Marmaris'te Elektrik Kesintisi Uyarısı

2025-04-24 15:06 - Marmaris

Marmaris Camiavlu'da 23 Nisan Şenliği

2025-04-24 10:41 - Marmaris

Marmaris'te 23 Nisan'a Özel Zeybek Gösterisi

2025-04-23 14:07 - Marmaris

Siteler Mahallesi muhtarlığında  23 Nisan coşkusu

2025-04-22 15:19 - Marmaris

Paraşüt kazasında ölen 2 arkadaş defnedildi

2025-04-24 14:20 - İnsan

İlgili Haberler

Kartal Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, ‘Ağır Seviye Akreditasyon’ sınavını başarıyla geçti

14:11 - Genel

Niğde Belediyesi’nden Whatsapp hattı hatırlatması: "Gör, Yaz, Çek, Gönder"

14:13 - Genel

Gaziosmanpaşa’da 4 katlı binada yangın çıktı, 1 kişi dumandan etkilendi

13:58 - Genel

Bakan Uraloğlu: "Büyük bir depremde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’ya her türlü ulaşım Kuzey Marmara Otoyolu’ndan aksamadan yapılabilecek"

14:05 - Genel

Bozbey 1.yılını değerlendirdi, hakkındaki iddialara açıklık getirdi

13:49 - Genel

Günün Manşetleri

Öğretmen Aydoğan'dan Hayat Kurtaran Müdahale

13:31 - İnsan

Damat Kayınpederini 15 Bıçak Darbesiyle Öldürdü

13:25 - Asayiş

Yaz Öncesi Larva Alarmı

12:11 - Gündem

Kalp ve Öpücük Emojisi Cinsel Taciz Sayıldı

12:07 - Genel

Ateşlenen Çocuğu İçin Hastaneye Giden Baba Gözaltına Alındı

11:59 - Asayiş