?>

Kapadokya’da çifte şölen

Unesco dünya doğal ve kültür mirası listesinde yer alan kapadokya bölgesinde olumsuz hava muhalefeti nedeniyle bir haftadır yapılamayan sıcak hava balonları bugün tekrar havalandı. Mevsimin ilk karının yağdığı kapadokya bölgesinde kar ve balon görüntüleri eşsiz bir manzara oluşturdu.

Genel - 2 ay önce

UNESCO Dünya Doğal ve Kültür mirası listesinde yer alan Kapadokya bölgesinde olumsuz hava muhalefeti nedeniyle bir haftadır yapılamayan Sıcak Hava Balonları bugün tekrar havalandı. Mevsimin ilk karının yağdığı Kapadokya bölgesinde kar ve balon görüntüleri eşsiz bir manzara oluşturdu.

Sabahın erken saatlerinde merkeze bağlı Göreme beldesindeki balon kalkış alanlarına gelen sıcak hava balonları uçuş için hazırlandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kapadokya slot merkezinin onayından sonra gökyüzüne havalanan 156 sıcak hava balonları eşsiz bir manzara oluşturdu. Yaklaşık üç bin yerli ve yabancı turist Kapadokya’nın eşsiz manzarasını gökyüzünde izleme fırsatı buldu.

Sıcak Hava Balon Pilotu Ahmet Başyiğit yaptığı açıklamada “Öncelikle yılın ilk karının tadını çıkartıyoruz. İki yıl aradan sonra çok güzel bir kar yağdı. Kapadokya beyaz örtüsüne kavuştu. Bu gün de bir haftadır hava muhalefeti nedeniyle uçmayan balonlarımız tekrar havalanıyor. Genel itibariyle 2024 yılı beklentilerimizi karşılamış durumdadır. 2023 yılında 615 bin olan yolcu sayısı, 2024 yılının ilk on ayında 675 bin barajını aşmış bulunmaktadır. Hedefimiz yıl sonuna kadar 700 bin barajını geçerek yeni bir rekora imza atmak. Yerli ve yabancı tüm misafirlerimizi Kapadokya’nın bu eşsiz manzarasını keşfetmeleri için Kapadokya’ya bekliyoruz” dedi.

Amerika Birleşik Devleti’nden gelen Delaney Zamis, "İki gündür Kapadokya’dayım, kar görüntüsü çok güzel ama hava da çok soğuk. Manzara harika, Balon ile uçacağım için çok heyecanlıyım" dedi.

Kırgızistan’dan gelen Aızırek Asanova ‘’Kapadokya gerçekten çok güzel. Havası Rusya ile aşa yukarı aynı. Kapadokya hayal gibi, Türkiye’yi ve Kapadokya’yı çok seviyorum” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

Ağrı’da tırın su tankına gizlenmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-20 19:15 - Asayiş

Muğla’ya yağmur sonrası soğuk hava uyarısı

2024-11-22 07:50 - Gündem

Karaman’da otomobil römork ve bariyerlere çarptı: 4 yaralı

2024-11-21 15:59 - Asayiş

Kula’da öğrencilere diyabet ve bağımlılıkla mücadele eğitimi

2024-11-21 11:08 - Sağlık

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

Oltu polisinden kış lastiği kontrolü

2024-11-21 16:48 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkan Çerçioğlu Nazillili çocukları tiyatro ile buluşturdu

15:33 - Genel

TİKA’dan Bosna Hersek’teki ilk ulusal medikal kurtarma ekibine ekipman desteği

15:10 - Genel

Gaziosmanpaşa Belediyesi ibadethaneleri özenle temizliyor

15:12 - Genel

Vatandaşlar şehrin yarınları için projelerini tek tıkla paylaşacak

15:15 - Genel

EGİAD VE ESİAD ARASINDA 2008’DEN BUGÜNE ORTAK PROJELER

15:02 - Genel

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş