?>

Karacabey’deki leylek yuvalarında geleneksel temizlik devam ediyor

Karacabey'in avrupa leylek köyleri birliği üyesi olan eskikaraağaç mahallesi'nde geleneksel bahar temizliği bu yıl da büyük bir titizlikle gerçekleştirildi.

Genel - 7 gün önce

Karacabey’in Avrupa Leylek Köyleri Birliği üyesi olan Eskikaraağaç Mahallesi’nde geleneksel bahar temizliği bu yıl da büyük bir titizlikle gerçekleştirildi.

Karacabey’in Avrupa Leylek Köyleri Birliği üyesi olan Eskikaraağaç Mahallesi’nde geleneksel bahar temizliği bu yıl da büyük bir titizlikle gerçekleştirildi. Karacabey Belediyesi Temizlik ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çalışmalarına meşhur Yaren Leylek’in yuvasından başladı ve temizlik işlemini canlı yayında vatandaşlarla buluşturdu.

Belediye Başkan Yardımcısı A. Celal Gürer ve veteriner hekim gözetiminde Leylek Köyü’nde yuvalara tek tek çıkan ekipler, leyleklerin yuvalarına taşıdığı ve risk oluşturan atıkları topladı. Bu düzenli çalışmalar sayesinde köyde, atık kaynaklı yuvada ölüm oranı tamamen önlenmiş durumda. Ayrıca, diğer mahalleler olan Uluabat, Dağkadı, Yolağzı ve Yenikaraağaç’ta da temizlik ve bakım işlemleri devam ediyor.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, temizlik çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Eskikaraağaç Mahallesi’nin ve diğer kırsal mahallelerin vatandaşları ve muhtarlarının, leylek yuvalarını dikkatle takip ettiğini belirtti. Başkan Karabatı, "Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri Birliği’nde temsil etmenin bizler için ayrı bir önemi var. Vatandaşlarımızdan gelen tüm öneri, talep ve ihbarları değerlendiriyoruz. Elektrik hatları, rüzgar nedeniyle devrilmeler gibi risklerin yanında, yuvalarda çıkan diken gibi doğal etkenleri de kontrol ediyoruz. Bunun yanı sıra geleneksel bahar temizliğimizi de başlatmış bulunuyoruz" dedi.

Başkan Karabatı ayrıca, bu önemli çalışmaların Karacabey’in doğal güzelliklerini koruma ve yaban hayatına destek olma hedeflerinin bir parçası olduğunun altını çizdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

İlgili Haberler

Diyadin’de iftar sofraları kapıya teslim ediliyor

09:29 - Genel

Sanatçı Haluk Levent, "Gençlik Merkezi Yapım Protokolü" imzaladı

23:18 - Genel

Adana’da koruyucu aileler ve çocukları iftar programında bir araya geldi

22:08 - Genel

Türkiye’nin en yaşlı ili Sinop oldu

21:45 - Genel

Rus birliklerinin kontrolü Ermenistan’a bıraktığı Margara Sınır Kapısı görüntülendi

19:50 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek? Bakan Işıkhan Açıkladı

15:43 - Ekonomi

Londra'da FETÖ İzleri

15:43 - Asayiş

Ramazan'da Kilo Vermek Mümkün

15:43 - Sağlık

Diyaliz Hastalarına Karate Terapisi

15:36 - Sağlık

Banka Dolandırıcıları 242 Bin TL’lik Vurgun Yaptı

13:39 - Asayiş