?>

Karadeniz fıkrası gibi olay kentsel dönüşümde ortaya çıktı

?stanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları için yenilenen bir binanın yıkımında "bu kadarı karadeniz fıkralarında olur" denilecek bir olay yaşandı. Binanın yıkılması ile arsa sahiplerinin sadece kendi oturdukları alttan 3 kata duvar ördükleri ortaya çıktı.

Genel - 4 ay önce

İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmaları için yenilenen bir binanın yıkımında "bu kadarı karadeniz fıkralarında olur" denilecek bir olay yaşandı. Binanın yıkılması ile arsa sahiplerinin sadece kendi oturdukları alttan 3 kata duvar ördükleri ortaya çıktı.

İstanbul Bahçelievler’de bir bina kentsel dönüşüm nedeni ile yıkıldı. Bina yıkılırken yanında yer alan binanın ise üstten 3 katının banyolarının duvarı olmadığı öğrenildi. Arsa sahiplerinin sadece kendi oturdukları alttan 2 katın duvarlarını ördükleri ancak üst katların banyolarının duvarlarını örmedikleri öğrenildi. Fıkra gibi olayda görenler gözlerine inanamadı. Vatandaşların ayrıca bazı odalarının duvarlarının da bir kısmının yıkıldığı görüldü. Bina sakinleri ise zararlarının karşılanması ve mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istiyor. Havdan çekilen görüntülerde duvarı olmayan evin içi net bir şekilde gözüküyor. “Kendine duvar yaptırıyor ancak bize yaptırmıyor”

Yıkım sürecinde sıkıntı çektiklerini belirten Mustafa Polat, “Müteahhit iki katın duvarlarını örmüş daha sonrakileri örmemiş. Alt katlarda mal sahibi oturduğu için duvar örmüş. Kendine duvar yaptırıyor ancak bize yaptırmıyor. Yıkımdan sonra iş makinası ile yapılan çalışmalar bizim binaya zarar veriyor” dedi.

“Duvarımız yıkılırken korktuk”

Sürekli yıkım esnasında 5 şiddetinde bir deprem olmuş gibi sallandıklarını ifade eden Murat Polat, “Duvarımız yıkılırken korktuk tabi. Tek duvar var diyorlardı ama biz inanmadık. Kimse zararımızı üstlenmedi mağdur durumdayız. Evimi bırakıp hiçbir yere gidemem. Gerekenin yapılmasını yetkililerden istiyorum. Arsa sahibi binayı yaptırırken bize kadar ör gerisi bizi bağlamaz demiş” diye sözlerini tamamladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

DİSK'ten emekli maaşı imza kampanyası

2024-12-24 12:24 - Gündem

Çine’de taksi şoförleri bilgilendirildi

2024-12-25 11:44 - Genel

Kayserispor, Erciyes 38 FK’yı 1-0 Yendi

2024-12-30 10:03 - Spor

Kerem Aktürkoğlu Kocaeli’de söz yüzüğü taktı

2024-12-26 00:40 - Spor

İlgili Haberler

675 yıllık meşenin altında Turizm Haftası coşkusu

20:16 - Genel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Filistinli Alimler Heyet’ini kabul etti

19:49 - Genel

Ayaş’a doğalgaz geliyor

19:48 - Genel

Alaçatı Ot Festivali, 14. kez kapılarını açtı

18:06 - Genel

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne Kuşadası’na bahar dokunuşu

18:09 - Genel

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş