?>

Karaman’da baraj kurudu, binlerce balık telef oldu

Karaman’da tarımsal amaçlı sulamada kullanılan kurtderesi barajı kurudu. Kuruyan barajın zemininde derin yarıklar oluşurken, binlerce balıkta ölerek telef oldu.

Gündem - 8 ay önce

Karaman’da tarımsal amaçlı sulamada kullanılan Kurtderesi Barajı kurudu. Kuruyan barajın zemininde derin yarıklar oluşurken, binlerce balık telef oldu.

Karaman’da tarımsal sulamada kullanılan barajlar bir bir kurumaya başladı. Merkeze bağlı Yeşildere köyü sınırlarında bulunan İbrala Barajından sonra şimdi de merkeze bağlı Kurtderesi Barajı kurudu. Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, tamamen suyu çekilerek kuruyan Kurtderesi Barajında incelemelerde bulundu. Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, Karaman ve Konya Ovası için suyun milli güvenlik meselesi kadar önemli olduğunu söyledi. Bayram, yağışsız geçen bir kışın ardından Karaman’da barajların tek tek kurumaya başladığını belirterek, “İlkim değişikliği ve yaşanan kuraklıklardan sonra Türkiye genelinde olduğu gibi Karaman’da da bazı barajlarımızda az seviyede su kalırken, bugün Kurtderesi Barajımız tamamen kurumuştur. Barajdaki balıklar da maalesef ölmüş. Bu üzücü bir durumdur. Şu anda tek suyumuzun bulunduğu Gödet Barajıdır. Orada da 40 milyon metreküp su vardır. Baraj sularımızın dışında yer atı sularımız da bitme noktasına gelmiştir. Biz her zaman söylüyoruz, Karaman Ovası susuzluktan ağlıyor diye. İnşallah bundan sonra yağışlarımız iyi olur ve barajlarımız suyla dolar. Ne olursa olsun Karaman tarımının devamı için dış havzalardan suyun gelmesi elzemdir. Bizler her zaman söylüyoruz, Karaman ve Konya Ovası için su milli güvenlik meselesi kadar önemlidir” diye konuştu.

Çocuklarıyla birlikte gelen bazı vatandaşlarsa suyu çekilerek kuruyan barajda gezdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

2024-08-12 14:36 - Ulusal

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

HER TÜRLÜ HUZURUN YAŞANDIĞI ‘SAKİN ŞEHİR’LERİMİZ

2024-08-09 15:36 - Gezi

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

İSTANBUL, DÜNYADA EN ÇOK GEZİLEN ŞEHİR

2024-08-12 11:06 - Gündem

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

TÜRKİYE’NİN TURİZMDEKİ LOKOMOTİFİ KAPADOKYA

2024-08-12 11:52 - Gezi

İlgili Haberler

Amasya için kuvvetli yağış uyarısı

20:50 - Gündem

Diyadin’de dolu yağışı etkili oldu

18:42 - Gündem

Feribotta korku dolu anlar: Fırtınadan dolayı iskeleye yanaşamadı

18:23 - Gündem

Beyşehir’de sudan otunun üretimi yaygınlaşacak

17:47 - Gündem

Ordu’da sis etkili oluyor

16:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Kural Tanımaz Motosikletçiye Ağır Ceza

15:25 - Asayiş

Cam Silen Kadın 4. Kattan Düştü

15:25 - Asayiş

TFF'den İstanbul Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı

15:10 - Spor

Deprem Sonrası Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruklar Oluştu

14:55 - Genel

Kalp Hastası Minik Yusuf Okulda Hayatını Kaybetti

14:31 - Asayiş