?>

Karaman’da "Fermuar sistemi ile yaşama yol ver" kampanyası tanıtıldı

Karaman'da "fermuar sistemi ile yaşama yol ver" kampanyası için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Genel - 4 ay önce

Karaman’da "Fermuar sistemi ile yaşama yol ver" kampanyası için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, yaptığı konuşmada, "Acil durumlarda hastaneye ya da sağlık hizmetine ulaşabilmek yaşamın kurulması için çok önemli. Bu anlamda ambulanslara ya da sağlık araçlarına ulaşım hakkının hızlıca verilmesi de çok elzem. Fakat çoğunlukla trafiğin yoğun olduğu Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde çok karşımıza gelen bir problem. Karaman’da trafikte ulaşamama ya da yol vermemeden kaynaklı hastane ya da acil sağlık merkezine gelme konusunda çokta bir problem olduğunu zannetmiyorum. Ama burada yer yer zaman zaman nadir olsa da benzer durumlar olabilir. Bizde kurumlarımız olarak Emniyet Müdürlüğümüz denetimleri noktasında yapacağı başka türlü etkinliklerle, faaliyetlerle şoförlerimize bilgilendirme yapmalı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz gençler ve çocuklarla geleceğin sürücüsü olacak evlatlarımızın bu mantığa daha yatkın bir şekilde yetiştirilmesini temin etmek için çalışmalarını yapmalı" dedi.

Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özçelik ise “Fermuar Sistemi ile Yaşama Yol Ver!” sloganıyla başlatılan ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası çerçevesinde düzenlenecek kampanyada trafikte ambulans geçiş önceliği konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı ve acil sağlık hizmetlerinin etkinliğini artırmayı hedeflendiğini belirtti.

Özçelik, Aralık ayının ilk haftasında Bakanlık tarafından düzenlenecek lansman toplantısıyla başlayacak olan etkinliklerin, illerde de devam ederek halkın bilgilendirilmesi, ilgili kurumların desteğiyle eğitimlerin gerçekleştirilmesi ve kampanya mesajlarının geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla sürdürüleceğini dile getirdi.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemalettin Canuylasi ile sağlık personeli katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

İlgili Haberler

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Sırrı Süreyya Önder’i hastanede ziyaret etti

23:50 - Genel

Öğrencilerden İhlas Haber Ajansı’na ziyaret

21:53 - Genel

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığından uyuşturucuyla mücadelede kararlılık vurgusu

20:15 - Genel

Fethiye’de yangın ekiplerinin iş başı eğitimleri yapıldı

20:29 - Genel

Silivri’de Taban Gübresi Dağıtım töreni düzenlendi

19:44 - Genel

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş