?>

Karapınar’da hayvan refahı konulu seminer düzenlendi

Konya'nın karapınar ilçesinde süt üreticilerine yönelik "süt çiftliklerinde hayvan refahı uygulamaları teori ve uygulamada altın kurallar” konulu seminer düzlendi.

Genel - 3 ay önce

Konya’nın Karapınar ilçesinde süt üreticilerine yönelik "Süt Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamaları Teori ve Uygulamada Altın Kurallar” konulu seminer düzenlendi.

Karapınar’da süt üreticilerine yönelik, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından organize edilen “Süt Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamaları Teori ve Uygulamada Altın Kurallar” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde, Konya Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Esat Altuntaş ve Hollanda Kraliyet Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Maarten Vegen tarafından yapılan konuşmalarda, "Hayvan refahı canlının bulunduğu ortama adaptasyonu ile yakından ilişkili olduğu bir gerçektir. Hayvan refahı, hayvanlarda hareketlerin kısıtlanıp, kısıtlanmadığı durumlarda adaptasyonlarını etkilemektedir. Bu nedenle büyükbaş hayvancılık işletmelerinin hem ekonomisi hem de karlılığı bir çok faktörün etkisi altındadır. Bu faktörlerin en başında hayvan refahı ve sağlığı gelmektedir. Süt sığırlarında refah ile birlikte verimlilik ve hayvanların sağlığı için kuru, temiz, rahat bir dinlenme ve barınma alanı hayvanlar bireysel davranışlarını sergileyebildikleri ölçüde, dış çevre şartları altında meydana gelen değişikliklere karşı kendilerini adapte etmektedir. Bundan dolayı hayvan davranışlarının anlaşılması aşamasında, çevre ve etkilerinin iyi bilinmesi temel noktalardan biri olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca hayvanların bulunduğu ortamlarda uyum süreçlerinin parçası olarak insanlarla etkileşim içinde olmaları önem taşımaktadır. Çünkü, hayvanlarda meydana gelebilecek stres ve korku durumları verimlerinde düşmeye, refah durumlarında ise azalmaya yol açacaktır. Hayvanlarda görülen ölüm oranlarının fazla olması, anormal davranışların ortaya çıkması, üremede görülen problemler, yaralayıcı davranışlar gibi olumsuz nedenler negatif refah göstergelerini ortaya çıkarırken; doğal olan davranış şekillerini gösterebilmesi pozitif refah düzeyi anlamını göstermektedir” denildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

İlgili Haberler

Esenyurt Belediyesi’nden yeni kreş müjdesi

21:03 - Genel

Büyükşehir, Şehit Binbaşı Yetişen’in ismini Aydın’da yaşatacak

20:42 - Genel

Vangölü’de dev dalgalar oluştu

20:10 - Genel

Başkan Çerkez’den golbol takımına destek

19:24 - Genel

Deprem bölgesindeki cami ve Kur’an kurslarına destek için hayır çarşısı açıldı

18:42 - Genel

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık