?>

Karapınar’da kar yağışı etkili oldu

Konya'nın karapınar ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırarak ilçeyi beyaz örtüyle kaplandı.

Gündem - 7 saat önce

Konya’nın Karapınar ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırarak ilçeyi beyaz örtüyle kapladı.

Karapınar’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. İlçe, beyaz bir örtüyle kaplanırken, kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Özellikle çocuklar, karın tadını çıkarırken, çiftçiler de yağışın tarımsal verime olumlu katkı sağlayacağını belirtti. Karapınar Belediyesi ekipleri ve karayolları ekipleri kar yağışının ardından ilçe genelinde karla mücadele çalışmalarına başladı. Yolların açık tutulması ve ulaşımın aksamaması için çalışan ekipler, vatandaşların da tedbirli olması konusunda uyarılarda bulundu. İlçede yağan kar, çiftçiler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Çiftçiler, yağan karın toprağa bereket getireceğini ve önümüzdeki dönemde tarımsal verimin artacağını belirterek, sevinçlerini ifade etti. Özellikle kuraklık endişesi taşıyan çiftçiler, kar yağışının bu endişeleri bir nebze olsun hafiflettiğini söyledi.

Kar yağışının etkili olması nedeniyle Karapınar’da eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin ve velilerin güvenliği için okulların tatil edildiği belirtildi. Tatil kararı, özellikle öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

6 Şubat felâketini unutmadık, unutturmayacağız!

2025-02-06 13:08 - Gündem

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük maaş 46 bin TL oldu

2025-02-07 18:19 - Ekonomi

MUĞLA'DA ERKEN ÇİÇEK AÇAN BADEMLERDE DON KORKUSU

2025-02-08 12:58 - Marmaris

Mersin Erdemli’de budanan dallar odun oluyor vatandaşların evleri ısınıyor

2025-02-08 11:09 - İnsan

Minibüs zamlarına tepki

2025-02-07 12:36 - İnsan

İlgili Haberler

Bitlis’e beklenen kar geldi

18:56 - Gündem

Malatya’da karla kaplı yollar yeniden açılıyor

18:09 - Gündem

Alanya’da deprem hazırlık semineri

17:59 - Gündem

Van’da kar yağışı etkili oldu

17:57 - Gündem

Mardin’de OSB’de tekstil fabrikasında yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı

17:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Ormanlık Alanda Bulunan Cesedin Sırrı Çözüldü

16:05 - Asayiş

İstavrit Fiyatı Hamsiyle Eşdeğer Oldu

15:51 - Ekonomi

Sivasspor, Gaziantep FK Maçı İçin Hareket Etti

15:24 - Spor

Sevgililer Günü’nde Kırmızı Gül Yine Zirvede

15:22 - Ekonomi

Türkiye-Pakistan İletişim İşbirliği Derinleşiyor

15:10 - Siyaset