?>

Karatay Mevlana Gül Parkı yeni sezon için kapılarını açtı

Konya’nın merkez karatay ilçesinde 14 bin metrekarelik alanda 50 bin adet ve 190 farklı türde gülün ekildiği karatay mevlana gül bahçesi, yeni sezon için kapılarını vatandaşa açtı.

Gündem - 8 ay önce

Konya’nın merkez Karatay ilçesinde 14 bin metrekarelik alanda 50 bin adet ve 190 farklı türde gülün ekildiği Karatay Mevlana Gül Bahçesi, yeni sezon için kapılarını vatandaşa açtı.

Geçtiğimiz yıl ilk kez kapılarını açan ve o günden itibaren on binlerce kişinin ziyaret ettiği Karaaslan Üzümcü Mahallesi’nde bulunan Karatay Mevlana Gül Bahçesi, rengarenk ve çeşitli türdeki gülleri ve yaydığı güzel kokularla konuklarına unutulmaz anlar yaşatıyor. Vatandaşların yanı sıra profesyonel veya amatör fotoğraf meraklıları, eşsiz kokular eşliğinde bahçede yer alan gölgelikli salıncak, gül şemsiyesi, gazebo, gül takı, travers yürüyüş yolları, gül ağaçları ve daha birçok objeyi kullanarak hem birbirinden güzel fotoğraflar çekebiliyor hem de unutulmaz bir gün yaşıyor. “Vatandaşlardan Gül Parkı’na yoğun ilgi”

Karatay Gül Bahçesi, hafta sonunda yine ziyaretçi akınına uğradı. Aileleriyle birlikte parka gelen vatandaşlar bol bol fotoğraf çekti. Ziyaretçiler, “Mevlana Gül Bahçesi’ni çok beğendik. Çiçeklere ilgisi olanlar için gezilmesi görülmesi gereken bir yer. Park ve bahçe konusunda belediyeler harika iş çıkarıyor. Karatay Belediyesi’ne ilçeye böyle bir güzellik kazandırdığı için teşekkür ediyoruz” dedi. “Karatay’ın artan cazibesini gül bahçesi ile katladık”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, Karatay Mevlana Gül Bahçesi’ni ziyaret eden vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Hasan Kılca, Karatay’ın artan cazibesini Karatay Gül Bahçesi ile katladıklarını ifade etti. Vatandaşları Karatay Mevlana Gül Bahçesi Parkı’na davet eden Hasan Kılca, “Karatay’ın güzelliğine güzellik katıyoruz. Lavanta, hobi bahçelerimiz ile bireysel piknik bahçemiz ile bu bölge cazibe merkezi haline geldi. Güllerimiz açtı ve bahçemiz rengarenk görüntüsüne büründü. Gül bahçemizde 14 bin metrekarelik alanda 190 çeşit gülümüz var. Bahçemiz ile gülleri sevdirmeye ve farklı gülleri tanıtmaya gayret ediyoruz. Bu güzelliği paylaşmak için tüm hemşehrilerimizi bahçemize davet ediyorum” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Vali Aydoğdu Erzincan- Refahiye karayolu uygulama noktalarını denetledi

18:26 - Gündem

Vali Aydoğdu Refahiyeli vatandaşlarla buluştu

18:27 - Gündem

Kastamonu’da vatandaşlara çağrı: ’2000 yılından sonra yapılan binalar tercih edilmeli’

17:28 - Gündem

Malatya’da yaralı bulunan dağ keçisi koruma altına alındı

17:17 - Gündem

Aksaray’da 1 ilçe, 2 köy yolu kardan kapandı

17:01 - Gündem

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık