?>

Karayazı’da üreticilere süt sağım makinesi desteği

Erzurum’un karayazı ilçesinde 248 üreticiye %60 hibeli, süt sağım makinesi törenle dağıtıldı.

Ekonomi - 2 ay önce

Erzurum’un Karayazı ilçesinde 248 üreticiye %60 hibeli, süt sağım makinesi törenle dağıtıldı.

Erzurum’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayvancılık faaliyetlerinde yetiştiricileri desteklemek, hayvancılık faaliyetinin ana çıktılarından sütün verimli ve hijyenik şekilde üretime kazandırılması için çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda da Karayazı ilçesinde 248 yetiştirici süt sağım makinesi ile buluştu.

Karayazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor salonunda yapılan dağıtım töreni Karayazı Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü, DAP Bölge Kalkınma İdare temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve yetiştiricilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Karayazı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve DAP Bölge Kalkınma İdaresince desteklenen “DAP İle Süt Sığırcılığı Artıyor" projesi kapsamında kentteki hayvancılığı geliştirmek ve iş yükünü azaltmak amacıyla üreticilere süt sağım makinesi dağıtımı yapıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Alparslan Kenger, “Bugün burada hayvansal üretime katkı sunan değerli yetiştiricilerimiz ile 248 adet süt sağım makinesini buluşturacağız. Hayvansal üretimin en önemli çıktılarından olan sütü sanayiye hijyenik ve sağlıklı bir şekilde aktarmak başlıca hedeflerimiz arasındadır. Bu hedef doğrultusunda ilimizde süte dair farkındalık çalışmaları, soğuk süt zinciri projeleri, süt sağım makinası dağıtımı gibi bir dizi çalışmayı yürütüyoruz." dedi.

Ayrıca Kenger, projeye destek sunan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na, programın hazırlanmasında desteğini esirgemeyen Karayazı Kaymakamlığı’na, üretime katkı veren üreticilere ve emeği geçen herkese teşekkürlerini bildirdi. Dağıtım töreninde konuşma yapan genç çiftçi İlayda Tutkun, “Çiftçilikle karnını doyuran, ailesini geçindiren, bizler her şartta üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Yeter ki devletimiz var olsun yeter ki devletimiz başımızda olsun. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Tarım Bakanımıza, Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Tarım ve Orman İl Müdürümüze bizlere sağlanan makine ekipman desteklerinden dolayı teşekkür eder saygılarımı sunarım. Tarım ve Hayvancılık büyüdükçe Erzurum büyüyecek" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

İlgili Haberler

Manisa sanayicisi karbon ayak izini azaltmak için harekete geçti

18:42 - Ekonomi

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük maaş 46 bin TL oldu

18:19 - Ekonomi

THY ile Elazığ’ın tanıtım hamlesi hız kesmeden devam ediyor

17:18 - Ekonomi

Elazığ’da destek alan 4 projenin imza töreni gerçekleşti

17:14 - Ekonomi

Türkiye dünyada tarım alanında 31, tarımsal hasılada ise 9. sırada

17:01 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık