?>

Kardeş şehirler Üsküp’te buluştu

Osmangazi belediyesi, balkanlardaki şehirler ile kurulan kardeşlik atmosferinin pekiştirilmesini sağlamak adına kuzey makedonya’nın başkenti üsküp’te ‘osmangazi kardeşler buluşması’ düzenlendi. Geniş bir katılım ile gerçekleştirilen etkinlikte, 8 mart dünya kadınlar günü de coşku içerisinde kutlandı.

Kültür Sanat - 4 saat önce

Osmangazi Belediyesi, Balkanlardaki şehirler ile kurulan kardeşlik atmosferinin pekiştirilmesini sağlamak adına Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te ‘Osmangazi Kardeşler Buluşması’ düzenlendi. Geniş bir katılım ile gerçekleştirilen etkinlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de coşku içerisinde kutlandı.

Osmangazi Belediyesi, Balkanlardaki kardeş şehirleri ile arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek, kültür, turizm, sanat ve spor gibi alanlarda ortak faaliyet ve projeler gerçekleştirmek, belediyeler arasında yardımlaşma, dayanışma, işbirliği ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla ‘Osmangazi Kardeşler Buluşması’ etkinliği düzenledi. Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştirilen etkinliğe Osmangazi Belediyesi’nin Balkanlardaki kardeş kentlerinin temsilcileri katıldı. Kardeş şehirler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunması amacıyla gerçekleştirilen buluşma, il ve ilçeler arasındaki birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının gelişmesine önemli katkı sağladı.

Başkan Aydın’dan Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy’a ziyaret

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ‘Osmangazi Kardeşler Buluşması’ etkinliği kapsamında gittiği Üsküp’te Türkiye Cumhuriyeti’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy’u ziyaret etti. Ziyarette Başkan Aydın’a Osmangazi Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karayılan, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Tolga Kornoşor ve KKTC Akademi Sanat Derneği Başkanı Gencay Eroğlu da eşlik etti. Misafirperverliği için Büyükelçi Fatih Ulusoy’a teşekkürlerini sunan Başkan Aydın, "İkili ilişkilerin geliştirilmesi, kültürel birlikteliğin sağlanması ve ortak projeler üzerine fikir alışverişinde bulunduğumuz verimli bir ziyaret oldu. Sayın Büyükelçimize nazik ev sahipliği ve samimi ilgisinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Türkiye Cumhuriyeti’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy ise, "Balkanlar’da ülkemize yönelik güzel bir teveccüh var. Her gittiğimiz yerde güzel bir şekilde karşılanıyoruz. Sizlerin de buralara gelmeniz ve düzenlediğiniz etkinlikler ile bağları güçlendirmeniz Türkiye’ye olan sevgiye de katkı sağlıyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

Marmaris’te dev ağaçlandırma seferberliği

2025-02-20 14:00 - Marmaris

İlgili Haberler

Çorum’da 71 kadın ressamın 71 eserine vatandaşlardan yoğun ilgi

19:54 - Kültür Sanat

DPÜ’de "Akademik Zaman Tünelinde Bir Seyahat, İki Hayat Tecrübesi" konulu söyleşi

19:13 - Kültür Sanat

Hocalı soykırımı Turgutlu’da anılacak

16:57 - Kültür Sanat

Erzurum’da Gastronomi Turizmi zirvesi

16:22 - Kültür Sanat

Muş’ta ’Teknoloji Bağımlılığına Karşı Yöresel Çocuk Oyunları’ etkinliği gerçekleştirildi

15:43 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Başından vurulan diş hekimi son yolculuğuna uğurlandı

17:07 - Asayiş

Hocalı Katliamı'nın 33. yıldönümünde anıldı

13:51 - İnsan

Tarım Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı

12:25 - İnsan

Tofaş Seyir halindeyken yanmaya başladı

10:11 - Asayiş

Doğaseverler, Karya’nın başkenti Milas’ı gezdi

09:31 - Kültür Sanat