?>

Karnelerini alan Suriyeli çocuklar aileleriyle birlikte ülkelerine döndü

Hatay’da bulunan sınır kapılarından suriyeliler, memleketlerine dönüşlerini sürdürüyorlar. Karneleri takdirname belgesi kazanan muhacir kardeşler sana ile ragat hazladi, ülkelerine dönecekleri için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını belirtti.

Genel - 3 hafta önce

Hatay’daki sınır kapılarından Suriyeli vatandaşların ülkelerine dönüşleri sürüyor. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla karnelerini alan Sana ve Ragat Hazladi kardeşler de aileleriyle birlikte yıllar sonra ülkelerine döndü.

Suriye’de 13 yıl süren iç savaşın ardından muhalif güçler, 61 yıllık Baas rejimine son vermişti. Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, ülkelerindeki savaşın son bulmasıyla yeniden ülkelerine dönmeye başladılar. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan ülkelerine dönen Suriyelilerin geçişleri devam ederken, sömestir tatilinin başlaması ile dönüşler arttı. Türkiye’de 7’nci ve 5‘inci sınıfta okuyan ve takdirname ile ilk dönemi bitiren Sana ve Ragat Hazladi kardeşler, ülkelerine döndükleri için çok mutlu ve heyacanlı olduklarını söylediler. “Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi özleyeceğim”

7 yıl sonra ülkesine döneceği için mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade eden Ragat Hazladi, “Sınavları yaptık, sonra arkadaşlarla eğlendik. Karneyi dün aldık. Suriye’ye dönmek için karneleri almayı bekliyorduk. Takdirname belgesi aldım. Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi özleyeceğim. Çünkü onlar benim daha iyi olmama yardımcı oldular. Ülkeme gideceğim için çok mutluyum ve heyecanlıyım. Suriye’de yeni arkadaşlıklar kuracağım ve diğer akrabalarımla daha güzel vakitler geçireceğim. Halep’e gideceğiz. Suriye’den ayrıldığım zaman 5 yaşındaydım ve bu yüzden Halep’i çok hatırlamıyorum. Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de 7 yıl yaşadım ve çok mutluydum. Büyüyünce mühendis olmak istiyorum. Çünkü bir şeyler tasarlamayı seviyorum” dedi. “Benimle arkadaş oldukları ve beni korudukları için hepsine teşekkür ederim”

5’inci sınıfta okuyan Sana Hazladi de, “7 yıldır Türkiye’deyim. Ülkeme gideceğim için çok mutluyum ve heyecanlıyım. Ailemle Suriye’ye gideceğiz. Karne olarak takdirname belgesi aldım. Bu yıl okul güzel ve kolay geçti. Öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı hepsini özleyeceğim. Benimle arkadaş oldukları ve beni korudukları için hepsine teşekkür ederim. En sevdiğim ders matematikti. Büyüyünce matematik öğretmeni olmak istiyorum. Esad kaçtığı için çok mutluyum. Suriye’ye gidip okuluma devam edeceğim. Halep’e gideceğiz. Halep’te sağlam evimiz var” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

40 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 15:54 - Asayiş

Enis Bardhi’ye teşekkür plaketi

2025-01-15 18:52 - Spor

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Samsun’da yangın tüpüne gizlenmiş 4,7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-15 11:17 - Asayiş

İngiltere Sokaklarında Marmaris Rüzgarı

2025-01-12 13:20 - Marmaris

Dua ile Çay, Şifa ile Sohbet

2025-01-13 09:40 - İnsan

Muğla’da 20 bin zeytin fidanı toprakla buluştu

2025-01-15 13:14 - Gündem

İlgili Haberler

Muğla Adliyesi’nde kan bağışı kampanyası düzenlendi

12:43 - Genel

Çıldır Gölü’nde adrenalin dolu gösteri

12:33 - Genel

Aydın’da jandarma ekiplerinden okul önü denetimi

12:41 - Genel

"KADASTRO ÇALIŞMALARI MEVCUT DURUMU GÖZ ARDI ETMEMELİ" 

12:27 - Genel

Bağımlılıkla mücadelede Adalet Bakanlığı ile Yeşilay arasında iş birliği yapıldı

12:32 - Genel

Günün Manşetleri

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor

Van-İran Sınırında Güvenlik Önlemleri Artıyor

12:07 - Asayiş

MİT’ten Hakurk’ta Nokta Operasyon!

11:10 - Asayiş