?>

Kartal’da annesinin ameliyat parasını minibüste unutan öğretmenin parası geri verildi

Mehmet ali parlak

İnsan - 7 ay önce

Kartal’da Psikolojik Danışman Rehber Öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Ali Parlak, annesinin 30 bin lira ameliyat parasını bindiği minibüste unuttu. Bir yolcu tarafından minibüs şoförüne verilen para, Pendik-Kadıköy Minibüsçüler Derneği tarafından Mehmet Ali Parlak’a teslim edildi.

Olay, geçtiğimiz günlerde İstanbul Kartal ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Kartal’da bir okulda Psikolojik Danışman Rehber Öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Ali Parlak annesiyle birlikte minibüse bindi. Parlak, annesinin göz ameliyatında kullanılacak olan yaklaşık 30 bin lira parasının bulunduğu çantasını minibüste unuttu. Çantasını minibüste unuttuğunu fark eden Mehmet Ali Parlak Pendik - Kadıköy Minibüsçüler Derneği’ne haber verdi. Dernek tarafından yapılan araştırma sonucunda olaydan yaklaşık iki gün sonra çantanın bulunduğu bildirildi. 30 bin liranın bulunduğu çanta sahibine ulaşılarak teslim edildi.

Çantasını unutan Mehmet Ali Parlak, "Sabah 11’de annemle yola çıktık. Kartal’dan Atalar’a doğru gidiyorduk. İndikten sonra restorana gittiğimizde çantamın olmadığını fark ettim. Derneği aradım ve sağ olsunlar araştırma yaptılar. Bütün esnaf arkadaşlara mesajını ileteceklerini bildirdiler. İki gün boyunca çok uğraştık. Bugün çantanın bulunduğunu bildirdiler. Annemin göz ameliyatı parasıydı. Çantama kavuştuğum için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Pendik - Kadıköy Dolmuşlar Derneği İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Fatih, "Yaklaşık 5 yıl önce Pendik - Kadıköy Minibüsçüler Derneği olarak kurduk. Bir WhatsApp hattımız var. Bu WhatsApp hattı üzerine bütün esnaflarımızla kaybolan eşyaları hatla ilgili bir çalışma sistemi, bir sıkıntı olduğunda iletişim kurabiliyoruz kendilerimizle, esnaflarımız arasında. Bizim hocamız da annesinin ameliyat parası olduğunu ve bir çantasını düşürdüğünü söyledi, biz bunu dün paylaştık. Esnaf arkadaşlar görmemişti. Yağmur yağıyordu. Şoför kardeşimiz Mehmet Bey de akşam bir yolcunun çantayı kendisine verdiğini söyledi. Çantayı da plakadan kameradan bulduk. Sonra beyefendi hocayı aradık ve kendilerine teslim ettik" dedi.

Minibüs Kaptanı Mehmet Dönmez, "Hocam arabaya binmişti, annesiyle birlikte. İnerken çantasını unutmuş. Bir yolcuda bulup bana verdi. Biz de gerekli yerlere bildirdik. Çantayı teslim ettik" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

SANTRAL DAVASI REDDEDİLDİ, MUĞLALI ÇEVRECİLER AYAKTA

2024-07-09 13:20 - ÇEVRE

FECİ KAZA ARAÇ KAMERASINA YANSIDI

2024-07-13 11:47 - Asayiş

İlgili Haberler

Gazetecilerden Hasan Başyiğit’e vefa yemeği

18:14 - İnsan

Kütahya Belediyesi Halk Günü Toplantıları devam ediyor

18:14 - İnsan

Depremde hayatını kaybedenler anısına Süphan Dağı’na tırmanış

17:40 - İnsan

Yaşlı teyze eline aldığı çuvalla karda kaydı

17:21 - İnsan

Başkan Tavlı: "Karla mücadele çalışmalarımız sürüyor, yollarımız açık"

17:33 - İnsan

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık