?>

Kastamonu’da istihdam garantili işgücü projesi

Kastamonu üniversitesi, türkiye iş kurumu (işkur) il müdürlüğü, kastamonu ticaret ve sanayi odası (katso) ile 10 işverenin katılımıyla nitelikli işgücü yetiştirme programı (niyep) kapsamında istihdam garantili bir işbirliği protokolü imzalandı.

Ekonomi - 17 saat önce

Kastamonu’da hayata geçirilen proje çerçevesinde eğitim alacak 21 kursiyer, protokol imzalanan iş yerlerinde istihdam edilecek.

Kastamonu Üniversitesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile 10 işverenin katılımıyla Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) çerçevesinde istihdam garantili protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde 21 kursiyer, teorik eğitim aldıktan sonra işyerinde uygulamalı eğitim alacak. Program çerçevesinde, işverenler çalışan sayısının yüzde 50’sine kadar kontenjan kullanabilecek ve aradıkları nitelikli iş gücünü kendi bünyelerinde yetiştirme imkanına sahip olacak.

En fazla 160 gün sürecek eğitimlerde, katılımcılar hem teorik hem de uygulamalı eğitim alarak mesleki yetkinliklerini geliştirecek. Eğitim sürecinde kursiyerlerin cep harçlığı, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile genel sağlık sigortası prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanacak. İş birliği ile Kastamonu’da işverenlerin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve bölgedeki istihdam imkanlarının artırılması hedefleniyor. "30 saatlik teorik eğitim ile 720 saatlik pratik eğitim alacak kursiyerler"

Proje ile ilgili konuşan Kastamonu Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASÜSEM) Müdürü Serkan Çalışkan, "Bu eğitim modülü 30 saatlik teorik eğitim içeriyor, bunun dışında da 720 saatlik pratik eğitimde de siz işletmecilerimize rehber olacak aynı zamanda da bir plan doğrultusunda hazırlandı. Kastamonu Üniversitesi’nce hazırlanan bu program sizlerin perakende satış elemanı, tezgahtar yetiştirilmesi, bu anlamda da onlara rehberlik etmesi açısından önemli bir eğitim çıktısı olduğunu düşünüyorum. Bu eğitim çıktısını daha sonraki aşamalarda da kullanılması açısından Ticaret Odası, İŞKUR Müdürlüğü fonundan faydalanabileceğini düşünüyorum. İş birliğinin sağlanmasında katkıları olan kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Genellikle her toplantıda işverenlerin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanamadığı noktasında talepleri olduğunu söyleyen İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ise, "İnşallah Perşembe günü programımızı başlatacağız. Toplam 21 kursiyerimiz olacak. 5 takvim ayında 100 fiili gün ve 750 saat eğitim alacaklar. Burada KATSO’da ilk 4 gün teorik eğitimlerini alacak olan kursiyerler, ardından iş verenlerin yanında eğitimlerine devam edecekler. Eğitimler 19 Temmuz itibariyle sona erecek. Bu süreç içerisindeki mali yükümlülüğü İŞKUR olarak işsizlik fonu sigortasından bizler karşılayacağız. Ardından sizlere bu kursiyerleri bırakacağız. İnşallah uzun süre istihdamda kalmaları için de temenni ile yola çıkmış olacağız" diye konuştu.

KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ise projede emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından iş birliği protokolü imzalandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

İlgili Haberler

Toplam ciro yıllık yüzde 35,4 arttı

10:48 - Ekonomi

İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 26,61 arttı

10:42 - Ekonomi

Eti Bakır sürdürülebilir gelecek için bu yıl 6 bin 813 öğrenciye eğitim verecek

10:40 - Ekonomi

TESK Başkanı Palandöken: "TESK işverenler için İSG eğitimi veriyor"

10:34 - Ekonomi

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: "Asgari Ücret Tespit Komisyonunda kimin olduğundan ziyade komisyonunun yapısına itirazımız var"

23:46 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kereste İmalathanesinde Yangın Korkuttu!

10:16 - Asayiş

Kuraklık ve Susuzluk Buğdayı Kuruttu

10:05 - Gündem

İftar Öncesi Dehşet Verici Cinayet

10:01 - Asayiş

Sahile Ölü Yunus Balığı Vurdu

15:15 - Asayiş

Boşanma Aşamasındaki Eşini Vurup, İntihar Etti

11:16 - Asayiş