?>

Kastamonu Üniversitesi’nde 4 lisans programı daha akredite edildi

Kastamonu üniversitesi’nde öğretmenlik eğitim programları değerlendirme ve akreditasyon derneği (epdad) tarafından 4 lisans programı daha akredite edildi.

Eğitim - 5 saat önce

Kastamonu Üniversitesi’nde Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 4 lisans programı daha akredite edildi.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesindeki Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği lisans programları, Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3+2 yıl süreyle akredite edildi. Söz konusu akreditasyon, 1 Mayıs 2028 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak. EPDAD tarafından verilen akreditasyon ile Eğitim Fakültesi’nin öğretmenlik alanındaki nitelikli ve köklü eğitim anlayışı bir kez daha tescillenmiş oldu.

Dört programın aynı anda akreditasyon kazanmasının büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu ifade eden Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, bu başarının güçlü akademik kadro, öğrenci odaklı yaklaşım ve sürekli iyileştirme anlayışının bir sonucu olduğunu vurguladı.

Akreditasyon sürecinde katkı sunan öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, araştırma görevlileri ile sürece destek veren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür eden Prof. Dr. Kaçar, "Bu süreç, yalnızca mevcut durumu değerlendirmekle kalmayıp, programlarımızın ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürülebilir kaliteye ulaşmasını da hedeflemektedir. Yapılan çalışmalar, mezunlarımızın mesleki yeterliliklerinin ve istihdam imkanlarının artmasına da önemli katkılar sunacaktır" dedi.

Fakültedeki akreditasyon çalışmalarının, 2025 yılı içinde başvuruları kabul edilen Türkçe Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programlarıyla sürdürüleceğini belirten Prof. Dr. Kaçar, bu durumun Kastamonu Üniversitesi’nin ve fakültenin eğitim kalitesine verdiği önemin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kaçar, öğretmen yetiştirme alanındaki akademik standartların sürekli olarak iyileştirilmesi için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, EPDAD tarafından tescillenen bu başarı nedeniyle tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

Bu başarının, özverili çalışmalarla mümkün olduğunu belirten Rektör Topal, sürece katkı sunan öğrenci ve mezunların da desteklerinin son derece değerli olduğuna dikkat çekti.

"Akreditasyon yalnızca bir belge değil; aynı zamanda kalite güvencesi, sürekli gelişim ve ulusal/uluslararası düzeyde tanınırlığın bir göstergesidir" diyen Rektör Topal, öğretmen adaylarının daha donanımlı yetişmesine katkı sunan bu sürecin, eğitim dünyasında fark oluşturan bireylerin yetişmesine imkan sağlayacağını belirtti.

Akademik standartların sürekli iyileştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Rektör Topal, bu süreçte verdikleri desteklerden dolayı herkese teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

Başkan Aras’tan planlı gelişim ve ortak yatırım çağrısı

2025-04-19 14:15 - Ekonomi

MARMARİS’İN ESNAFLARI BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

2025-04-18 16:06 - Marmaris

Marmaris’te karayolu savaş alanına döndü: 1 ölü, 4 yaralı

2025-04-20 13:56 - Asayiş

Güney Ege Turizmi Marmaris'te Birleşti

2025-04-19 14:22 - Turizm

Çöpte bulduğu altınlarla hayatı değişti

2025-04-17 11:13 - İnsan

İlgili Haberler

Rektör Uzun, koltuğunu çocuklara devretti

19:47 - Eğitim

Kastamonu’da üniversiteli gençlerden ilkokul öğrencilerine anlamlı etkinlik

18:35 - Eğitim

Kuzey örnek başarılarıyla göz doldurdu

16:12 - Eğitim

Gaziantep Kolej Vakfı’nda 23 Nisan coşkusu

15:39 - Eğitim

23Nisan Tutak’ta coşkuyla kutlandı

15:28 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kural Tanımaz Motosikletçiye Ağır Ceza

15:25 - Asayiş

Cam Silen Kadın 4. Kattan Düştü

15:25 - Asayiş

TFF'den İstanbul Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı

15:10 - Spor

Deprem Sonrası Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruklar Oluştu

14:55 - Genel

Kalp Hastası Minik Yusuf Okulda Hayatını Kaybetti

14:31 - Asayiş