?>

Kavga ihbarına giden jandarma "büyüyü" bozdu

Nevşehir’in ürgüp ilçesinde, evi yeni alan ev sahibi ile kiracı arasında çıkan kavgaya giden jandarma ekipleri, akıllara durgunluk veren olayı açığa çıkardı.

Asayiş - 7 ay önce

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde, evi yeni alan şahıs ile kiracı arasında çıkan kavgaya giden jandarma ekipleri, akıllara durgunluk veren olayı açığa çıkardı. Evin yakınında bulunan çukura bir şeyler atıldığını tespit eden jandarma ekipleri, kemikler ve kiracıların fotoğraflarının bulunduğu parçalarla karşılaştı. Evi yeni alan şahısların define aramak için evi satın aldıkları ve kiracıların bir an önce evi boşaltması için büyü yaptırdıkları anlaşıldı.

Olay, dün akşam saatlerinde Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde meydana geldi. İddiaya göre Mazı köyünde kaçak define aramak isteyen şahıslar önce define arayacakları 2 katlı evi satın aldı. Şahıslar, satın aldıkları evdeki dairenin birinde oturan kiracıyı çıkartmak istediler. Kiracılar çıkmayacaklarını söyleyince aralarında tartışma başladı. Tartışma kavgaya dönünce kiracı jandarma ekiplerinden yardım istedi. Kavga ihbarı üzerine köye giden Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri akıllara durgunluk veren bir başka olayla karşılaştı.

Yeni ev sahibinden şikayetçi olan Servet D. birkaç gün önce evi yeni alan şahısların foseptik çukuruna bir şeylerin attıklarını söyledi. Bunun üzerine araştırma yapan jandarma ekipleri foseptik çukurunda şoke eden olayla karşılaştı. Jandarma ekipleri foseptik çukurunda kiracıların fotoğraflarının bağlı bulunduğu hayvanlara ait kemik parçalarını buldu. Yeni ev sahibinin kiracıları bir an önce çıkartmak için büyü yaptırdığı anlaşıldı. Yaptıkları büyüyü evin foseptik çukuruna attıkları güvenlik kameralarına yansıdı.

Çevrede aramalarını genişleten jandarma ekipleri evin bahçesinin başka bir bölümünde yaklaşık 30 metre derinliğinde kazılmış bir çukur gördü. Yapılan araştırmada evi yeni alan kişilerin evin bahçesinde define aradıkları ve evi de define aramak için satın aldıkları ortaya çıktı.

Jandarma ekipleri evi satın alan 1 kişi ile define arayan bir başka kişiyi gözaltına aldı.

Mazı Köyü Muhtarı Cafer Kaygısız gazetecilere yaptığı açıklamada, “Jandarmalarla beraber buradaki suç aletlerini çıkarttık. 30 metre çukur kazmışlar. Olay yeri incelemeyi çağırdık. Arkadaşlar ilgileniyor. Burada hazine arıyorlar. Kaçak kazı yapmak için buradaki evi satın almışlar” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiliz Kraliçesi’nin portresini dokuttuğu ünlü modacı, genç yetenekleri yetiştirecek

2024-07-19 10:25 - Eğitim

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Bu camide engel yok

2024-07-19 10:16 - İnsan

MARMARİS'TE TEKNE YANGINI

2024-07-14 17:38 - Marmaris

MARMARİS’İN HANIMELİ SOSYETE PAZARI

2024-07-16 17:06 - Marmaris

Doğada varlar ama hiç bu kadar yakından görmediniz

2024-07-18 11:12 - ÇEVRE

Vali Tanrısever’den Pirahmet köyü ve Tekke beldesinde sel incelemesi

2024-07-15 15:40 - Gündem

GÖZLERİNİZ AÇIKKEN GÖRÜLEN RÜYA: KAÇKARLAR

2024-07-15 16:46 - Gezi

İlgili Haberler

Freni patlayan kamyonun halk otobüsüne çarptığı anlar saniye saniye görüntülendi

16:54 - Asayiş

Malatya’da yaban keçisi avına 661 bin TL ceza

16:56 - Asayiş

Bingöl’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı

16:56 - Asayiş

Akşehir’de durdurulan araçta uyuşturucu madde ele geçirildi

16:54 - Asayiş

Gaziosmanpaşa’da motosikletli saldırganlar eczaneye ateş açtı, şüpheliler güvenlik kamerasına yakalandı

16:45 - Asayiş

Günün Manşetleri

Feribot Seferleri Hava Şartları Nedeniyle İptal Edildi

16:43 - Gündem

Engelli Bireyler İçin Erişilebilir Yol Düzenlemesi

16:35 - ÇEVRE

Yargıtay, Pınar Gültekin Cinayetinde Kararı Bozdu

16:33 - Asayiş

30 Yıldır Arıcılık Yaparak En Kaliteli Balı Üretiyor

16:30 - Gündem

45 Bin Yıldan Fazla Hapisle Yargılandı

16:29 - Gündem