?>

Kayseri Büyükşehir’den "kuru peyzaj" uygulamaları

Kayseri büyükşehir belediyesi, tarım ve orman bakanlığı koordinasyonunda yürütülen su verimliliği seferberliği kapsamında, cumhurbaşkanlığı genelgesi ile teşvik edilen kavşak ve refüjlerde kuru peyzaj uygulamalarına ağırlık veriyor.

Gündem - 6 ay önce

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Su Verimliliği Seferberliği kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile teşvik edilen kavşak ve refüjlerde kuru peyzaj uygulamalarına ağırlık veriyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı ekipleri, şehri daha estetik bir görünüme kavuşturmak amacıyla peyzaj çalışmalarına devam ediyor.

Şehrin görselliğini öne çıkaran hizmetlere bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi, Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı, Yeşil Alanlar Proje ve Uygulama Şube Müdürlüğü tarafından 2024 yılı peyzaj ve altyapı çalışmaları kapsamında, toprak alanlarda kuru peyzaj dolgu, tesviye, dikim-ekim ve sulama sistemleri yapımlarına devam ediliyor.

Son yıllarda değişen iklim şartlarına uyum sürecinde, su verimliliği uygulamalarının yaygınlaştırılması, toplumsal farkındalığın arttırılması maksadıyla başlatılan ve Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Su Verimliliği Seferberliği kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Kurakçıl Peyzaj Uygulamaları teşvik ediliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi de uygulamış olduğu kavşak ve refüjlerde kuru peyzaj uygulamalarına ağırlık veriyor.

Ekipler tarafından 15 Temmuz Bulvarı Hacılar Kavşağı ve Altınoluk Kavşağı yolunda bulunan 4 bin metrekarelik 2 adet büyük kavşakta, bitkisel uygulama ve kuru peyzaj uygulamaları yapılarak estetik ve işlevsel birer kullanım ortaya çıkarıldı.

Şehrin muhtelif yerlerinde su tasarrufu için kuru ve kurakçıl peyzaj uygulamaları devam ederken, 2024 yılında kuru peyzaj için 250 bin kilogram beyaz taş, 60 bin kilogram siyah taş, 15 bin metre çim ayırıcı tül ve 250 bin kilogram ponza malzemeleri kullanıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

İlgili Haberler

DSİ Bingöl’de suyun gücünü yatırıma dönüştürüyor

11:03 - Gündem

Antalya’da yayla yollarında tuzlama çalışması

10:59 - Gündem

"Deniz suyu çekilmeleri normal bir doğa olayı"

10:58 - Gündem

Mardin’de yollarda kar temizleme çalışmaları sürüyor

10:56 - Gündem

2800 ağacı kesilmekten kurtarıldılar...Gürsu’da dönüşüm seferberliği

10:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayseri Süper Amatör Küme’de Sezon Tamamlandı

10:30 - Spor

Konteyner Yatakhane Kül Oldu

10:24 - Asayiş

Başakşehir’de Transfer Hareketliliği

10:23 - Spor

İstanbul Boğazı’nda Yoğun Sis!

10:10 - Genel

516 Milyon TL’lik Yasa Dışı Bahis Operasyonu

10:04 - Asayiş