?>

Kayseri Ticaret Borsası bir ilki gerçekleştirdi: Üyelerine karbon ayak izi desteği verecek

Kayseri ticaret borsası (ktb) yönetim kurulu başkanı recep bağlamış, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasının gerçekleştirildiğini söyleyerek; "türkiye’deki oda ve borsalar arasında bu çalışmayı yapan ilk kurum olan kayseri ticaret borsası'dır" dedi.

Genel - 1 gün önce

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasının gerçekleştirildiğini söyleyerek; "Türkiye’deki oda ve borsalar arasında bu çalışmayı yapan ilk kurum olan Kayseri Ticaret Borsası’dır" dedi.

21. yüzyıl, dijital ve yeşil dönüşümü küresel gündemin merkezine taşıdı. Böylece, bir yandan dünyada iklim değişikliği ile mücadele politikaları hız kazanırken, diğer yandan iklim değişikliğinin ticaret politikalarıyla bağlantısı giderek güçlendi. AB, Yeşil Mutabakat ile ilerleyen dönemde tüm politikalarını yeşil dönüşüm temelinde şekillendirirken, ticaretinin yarısına yakınını AB ile gerçekleştiren ülkemizin, ticaret ve sanayi başta olmak üzere ilgili tüm alanlardaki politikalarına AB’nin atacağı adımları yakından takip ederek yön vermesi uluslararası rekabetçiliğin korunması için bir ihtiyaç olarak öne çıktı. Tüm bu süreçleri takip eden Kayseri Ticaret Borsası öncü rol üstlenerek, Avrupa Yeşil Mutabakatı hakkında üyelerin bilgilendirilmesi ve bu sürece kolay adapte olabilmeleri amacıyla yoğun olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasına katılan üyelere teşekkürlerini ileten Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış; "Kayseri Ticaret Borsası olarak Oran Kalkınma Ajansı teknik destek kapsamında hibe almaya hak kazandığımız proje ile tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize danışmanlık hizmeti veriyoruz. Küresel ölçekte değişen iklim şartları ve çevresel sorumluluklar, artık her sektörde sürdürülebilirliğin bir zorunluluk haline geldiğini bizlere açıkça gösteriyor. Bu kapsamda, üyelerimizin kurumsal karbon ve su ayak izlerini hesapladığımız bu projeyle, sadece çevreye duyarlı bir yaklaşımı benimsemekle kalmıyor, aynı zamanda Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecinde önemli bir adım atıyoruz. Projemiz, firmalarımızın mevcut durumlarını analiz ederek, gelecekteki sürdürülebilirlik politikalarını daha sağlam temellere oturtmalarına da katkı sağlayacaktır. Amacımız; çevresel etkilerimizi şeffaf bir şekilde ortaya koymak, ölçmek ve nihayetinde azaltmak. Böylece hem doğal kaynaklarımızı daha etkin kullanacak, hem de uluslararası pazarda daha rekabetçi hale geleceğiz. Katılım gösteren 15 firmamıza teşekkür ediyor, bu sürecin sektörümüz için hayırlı ve verimli sonuçlar doğurmasını diliyorum. Hep birlikte sürdürülebilir bir geleceğe doğru güçlü adımlar atacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Bağlamış; "Kayseri Ticaret Borsası’nın çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplaması gerçekleştirilmiştir. Türkiye’deki oda ve borsalar arasında bu çalışmayı yapan ilk kurum olan Kayseri Ticaret Borsası, faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonları ve su tüketimini detaylı şekilde analiz ederek çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik önemli bir adım atmıştır. Hesaplama sonuçları, bağımsız ve akredite bir kuruluş tarafından da doğrulanarak güvenilirliği tescillenmiştir" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

Muğla Büyükşehir kültür gezilerini başlatıyor

2025-04-08 15:42 - Genel

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Marmaris'te Anaokulu Yanında Domuz Sürprizi

2025-04-10 11:45 - Gündem

İlgili Haberler

Bolu Belediyesi’nden su ücretinde yeni dönem: "Zenginden daha fazla, fakirden daha az alıyoruz"

21:16 - Genel

Ankara’da kaçak hobi bahçeleri yıkılıyor

20:11 - Genel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Bizler, Allah’ın dinine ve bütün insanlığın geleceğine hizmet gayesiyle çalışıyoruz"

19:01 - Genel

Volkan Konak’ın ismi Antalya’da karavan parkta yaşatılacak

18:53 - Genel

Atanamayan sağlıkçılardan Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde açıklama

18:12 - Genel

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş