?>

KAYÜ’nün “akreditasyon” başarısı

Kayseri üniversitesi (kayü) tarafından akreditasyon için mesleki eğitim değerlendirme ve akreditasyon derneği’ne (medek) yapılan 19 önlisans program başvurusunun 9‘u tam akreditasyon, 10’u ise koşullu akreditasyonla sonuçlandı.

Genel - 2 ay önce

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) tarafından akreditasyon için Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ne (MEDEK) yapılan 19 önlisans program başvurusunun 9‘u tam akreditasyon, 10’u ise koşullu akreditasyonla sonuçlandı.

Geçtiğimiz Aralık ayı başında Kayseri Üniversitesi’nde MEDEK Akreditasyon Derneği tarafından yürütülen saha ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından değerlendirme neticeleri açıklandı.

Açıklanan sonuçlara göre; akreditasyon için başvuru yapılan Kayseri Üniversitesi’nin önlisans programlarından İncesu Ayşe ve Saffet Arslan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun İlk ve Acil Yardım Programı; Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve İşletme Yönetimi Programları; Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu’nun Organik Tarım Programı; Yeşilhisar Meslek Yüksekokulu’nun Laborant ve Veteriner Sağlık Programı; Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu’nun Kimya Teknolojisi Programı ve Pınarbaşı Meslek Yüksekokulu’nun Pazarlama ile Bankacılık ve Sigortacılık Programları “Tam Akreditasyon” aldı.

Kayseri Üniversitesi Tomarza Mustafa Akıncıoğlu Meslek Yüksekokulu’nun Mimari Restorasyon, Yapı Denetimi ve İnşaat Teknolojisi Programları; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun İnşaat Teknolojisi, Elektrik, Bilgisayar Programcılığı, Elektronik Teknolojisi ve Makine Programları; Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu’nun Laboratuvar Teknolojisi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Programları ise “Koşullu Akreditasyon” almaya hak kazandı.

Akreditasyonların üniversite eğitiminin dünya standartlarında geçerliliği açısından oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, MEDEK’e başvuruda bulunulan 19 önlisans programının tamamının akredite edilmesinin üniversiteleri açısından kayda değer bir başarı olduğunu söyledi.

Hedeflerinin Kayseri Üniversitesi’ndeki tüm programların akredite edilmesi olduğunu belirten Rektör Karamustafa, “Bu süreçte emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma yürekten tebrik ediyor, Üniversitemizin sürdürülebilir bir şekilde yükselişine katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Akaryakıt deposuna zulalanmış 54 kilo likit metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-12-31 16:30 - Asayiş

Köyceğiz’de karlar üstünde sucuk ekmek ile 2024’e veda

2025-01-02 11:14 - İnsan

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Başkan Pekyatırmacı: “2025, ülkemiz ve şehrimiz için yeni güzelliklerin yaşanacağı bir yıl olsun”

2024-12-31 13:30 - Siyaset

Cemre Ateş’ten 7 altın madalya

2024-12-31 13:31 - Spor

Akbelen direnişçileri yeni yıla, yine çadırda girdi

2025-01-01 15:20 - ÇEVRE

Melikgazi Basketbol, perşembe topbaşı yapacak

2024-12-31 13:33 - Spor

İlgili Haberler

Söke’de can dostlar sıcak yuvaya kavuştu

20:08 - Genel

Giresun’da sıra dışı düğün: Kardan yaptığı geline ’Münire’ ismini koydu, takı töreni yaptı

19:45 - Genel

Üsküdar Vapuru faciasında yaşamını yitirenler dualarla anılacak

19:32 - Genel

Başkan Ömeroğlu: "Her mahalleye eşit hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz"

19:24 - Genel

İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 80’e ulaştı

18:54 - Genel

Günün Manşetleri

Başından vurulan diş hekimi son yolculuğuna uğurlandı

17:07 - Asayiş

Hocalı Katliamı'nın 33. yıldönümünde anıldı

13:51 - İnsan

Tarım Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı

12:25 - İnsan

Tofaş Seyir halindeyken yanmaya başladı

10:11 - Asayiş

Doğaseverler, Karya’nın başkenti Milas’ı gezdi

09:31 - Kültür Sanat