?>

KBÜ personeli enkazdan kurtardığı Halil amca ile gönül bağını koparmıyor

Ahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen 6 şubat depreminin enkazından 110 saat sonra çıkartılan halil korkmaz, kendisini kurtaran karabük üniversitesi personeli ile gönül bağını koparmıyor.

İnsan - 3 saat önce

Karabük Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli Emrullah Bingöl, 6 Şubat depremlerinde enkazından 110 saat sonra kurtardıkları Halil Korkmaz ile gönül bağını koparmıyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde bin 237 kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin de yaralandığı Malatya’da 6 Şubat’ın üzerinden 2 yıl geçti. Depremin simgelerinden biri haline gelen Kahramanmaraş’taki 22 bloklu Ebrar Sitesi ise acının en derin yaşandığı yerlerden biri olarak hafızalara kazındı. Bin 400 kişinin hayatını kaybettiği enkazda günlerce umutla hayatta kalmaya çalışan Halil Korkmaz, depremin 110. saatinde Karabük Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli Emrullah Bingöl tarafından kurtarıldı. Saatler süren titiz çalışmanın ardından Korkmaz’ın sağ salim enkazdan çıkarıldığı anlar, hem ekip hem de tüm Türkiye için büyük bir moral kaynağı oldu. Depremin ikinci yıl dönümünde Emrullah Bingöl, Halil Korkmaz ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Halil Korkmaz, "Enkaz altındayken sesimi kimseye duyuramıyordum ama ayak seslerini duydukça umutlanıyordum. Sizin beni kurtardığınız an, hayata yeniden doğduğum andı. Allah hepinize uzun ömürler versin" dedi.

Emrullah Bingöl ise, "Halil amcaya ulaştığımız an hepimiz için olağanüstüydü. O an onu nasıl çıkardığımızı hatırlamıyorum ama başardığımızda hepimiz gözyaşlarına boğulduk. Aradan geçen 2 yıla rağmen hala iletişim halindeyiz. Bu bağ bizim için çok kıymetli" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

Türk yüzücü ‘Guienness Yılın Performansı’na aday

2025-02-04 11:21 - Spor

İlgili Haberler

Ayvalık Kent Konseyi," Depremlerden ders almıyoruz"

15:06 - İnsan

Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar Yozgat’ta anıldı

15:13 - İnsan

Edirne’de depremde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu

15:02 - İnsan

Depremde ayaklarını kaybeden Medine, yüzerek yaşama tutundu

15:00 - İnsan

Ardahan Polisi’den Kızılay’a kan bağışı

15:04 - İnsan

Günün Manşetleri

Hollanda Belediyeler Birliği Tarsus’u Keşfetti

10:59 - Kültür Sanat

Her 100 Bin Kişiden 200’ünde Görülüyor

16:57 - Sağlık

Saç Sağlığını Korumak İçin Doğru Ürün Kullanımı Önemli

16:47 - Sağlık

Beşiktaş, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Başladı

16:39 - Spor

20 Yıldır Her Gün Mezarlığı Temizliyor

16:37 - İnsan