?>

Kepenekli Mahallesi’nin su sıkıntısı için yeni sondaj kuyusu açıldı

Maski genel müdürlüğü, saruhanlı ilçesine bağlı kepenekli mahallesi'nde yaklaşan yaz mevsimi öncesinde su sıkıntısı yaşanmaması ve su yetersizliği sorununa kökten çözüm getirmek amacıyla yeni bir sondaj kuyusu açtı.

Gündem - 10 ay önce

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Kepenekli Mahallesi’nde yaklaşan yaz mevsimi öncesinde su sıkıntısı yaşanmaması ve su yetersizliği sorununa kökten çözüm getirmek amacıyla yeni bir sondaj kuyusu açtı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan susuzluk problemine rağmen il geneline yeterli, verimli ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri, Saruhanlı ilçesine bağlı Kepenekli Mahallesi’nin özellikle yaz aylarında yaşanan su yetersizliği sorununu çözmek ve hanelere ulaşan içme suyunun verimini artırmak amacıyla sondaj çalışması gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında delgi ve teçhiz işlemleri tamamlandı. Kuyu geliştirme çalışmaları tamamlandıktan sonra deneme pompası kurulup, kuyunun verimi tespit edilecek. Alınacak su numunesinin olumlu sonuçlanması halinde bağlantı çalışmalarına başlanacak. “Yeni sondaj içme suyu yetersizliği sorununu çözecek”

Kepenekli Muhtarı Mehmet Çulha, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e yeni görevinde başarılar diliyorum. Yapılan bu sondaj çalışması ile içme suyu yetersizliği sorunu da çözülecek. Ferdi başkanıma ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

MARMARİS GENÇLİK DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN BAŞKAN ÜNLÜ'YE ANLAMLI ZİYARET

2024-05-15 11:01 - Gündem

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

IŞIK VE GÜNEŞİN DİYARI FETHİYE VE SEYDİKEMER

2024-05-16 11:50 - Turizm

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

2024-05-14 12:37 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

Kuşadası Belediyesi’nden inşaat yasaklarıyla ilgili duyuru

2024-05-16 09:13 - Siyaset

İlgili Haberler

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

18:43 - Gündem

AKK, ‘Kapımdaki Doğa: Sokak Ağaçları Çalıştayı’ ile bir ilke daha imza attı

18:38 - Gündem

Kuşadası’nda Kadınlar Denizi Mahallesi’de detaylı temizlik çalışması

18:13 - Gündem

Battalgazi Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi

18:01 - Gündem

Altıeylül Karamanköy taşkın koruma tesisi inşaatı tamamlandı

16:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Sağlık Turizmi Sektöründe Güç Birliği

17:08 - Sağlık

Yaşlı Adam Çöp Evde Ölü Bulundu

17:02 - Asayiş

Kumar Oynatılan Dernek Lokaline Baskın

16:58 - Asayiş

77 Yıllık Evliliğin Sırrı

16:32 - İnsan

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Hazırlıklarına Başladı

16:12 - Spor