?>

Kılıçdaroğlu’na saldırı davasında istenen cezalar belli oldu

Kayseri'den kiraladıkları minibüsle chp eski genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe katılanların üzerine sürmeyi planladıkları iddiasıyla yargılanan sanıkların duruşması devam ediyor.

Asayiş - 8 ay önce

Kayseri’den kiraladıkları minibüsle eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe katılanların üzerine sürmeyi planladıkları iddiasıyla yargılanan sanıkların duruşması devam ediyor. Yargıtay’ın bozma ilamının ardından yeniden yargılanan 18 sanıktan bazıları için savcı mütalaasını açıkladı.

Kayseri Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mütalaaya göre sanıklardan O.K.’nin "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak", E.E.’nin "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs", F.Ö.’nün ise etkin pişmanlık çerçevesinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından cezalandırılması istenirken, diğer sanıkların ise beraati talep ediliyor.

Mahkeme heyeti, avukatların yazılı savunma için süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi. Olay

Kayseri’den kiraladığı minibüsü, Kılıçdaroğlu’nun partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşe katılanların üzerine sürerek saldırı planladığı belirlenen O.K., 5 Temmuz 2017’de Kocaeli’nde organizasyon güzergahında yakalanmıştı. Soruşturma çerçevesinde Kayseri ve Kocaeli’de 26 zanlı daha gözaltına alınmış, şüpheli M.K. ise yakalanamamıştı. Terör örgütü DEAŞ’ın sözde emiri olduğu belirtilen O.K.’nin de aralarında bulunduğu 5 sanık hakkında "Anayasa’yı ihlal" ve "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs", diğer sanıklar hakkında ise "Terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. 7 Şubat 2019’da karara bağlanan davada, O.K.’ye 14 yıl 7 ay 15 gün, 24 sanığa 4 yıl 2 ay ile 21 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezası verilmiş, 2 sanık beraat ederken, firari M.K.’nin de dosyası ayrılmıştı. Tanık ve müşteki avukatlarının itirazı üzerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesi’nde görülen davada, 21 sanığın kararını hukuka uygun bulan mahkeme, yargılama sürecinde avukatları bulunmayan sanıklar S.K., C.K., B.K., B.Ç., A.K. ve Ş.O.’nun dosyasının ayrılıp yeniden yargılanmak üzere yerel mahkemeye gönderilmesine hükmetmişti. Mahkeme heyeti, 6 sanığı, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, önceki cezaları olan 6 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Tarafların davayı Yargıtay’a taşımasının ardından dosyaya bakan 3. Ceza Dairesi, 18 sanık hakkındaki kararı, bazı sanık avukatlarının karar duruşmasına mazeretle katılmaması, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen sanıkların dilekçelerinin dikkate alınmaması ve bazı sanıklar yönünden örgütsel faaliyetleri tespit edilememesine karşın ceza verilmesi gerekçesi ile bozarak dosyayı yerel mahkemeye göndermişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

GÖKOVA’DAKİ SEVGİ YOLU’NDA AĞAÇ ÜSTÜ AŞK İLANLARI

2024-06-13 13:52 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

MARMARİS’TE ÇEVREYİ KORUYAN VATANDAŞA HAKSIZ SALDIRI

2024-06-14 14:54 - ÇEVRE

MUĞLA ARISI VE FETHİYE'NİN SUYU TEHLİKEDE

2024-06-12 11:57 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Batman’da atık petrol havuzunda yangın

15:42 - Asayiş

22 kişiyi 60 milyon lira dolandırdılar

15:41 - Asayiş

Kendisine borcu olan arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

15:28 - Asayiş

Keman sanatçısının ölümüne yol açan sürücü ’tutuklama’ talebiyle mahkemeye sevk edildi

15:29 - Asayiş

Manisa Ayakkabıcılar Sitesinde korkutan yangın

15:23 - Asayiş

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş