?>

Kilis’in tek kadın balıkçısı aile mesleğini sürdürüyor

Kilis'in tek kadın balıkçısı hülya döner, kardeşi birlikte aile mesleğini sürdürüyor. Yıllardır balıkçılık yaptığını söyleyen hülya döner, son zamanlarda olumsuz hava şartlarının balık çeşidini azalttığını ifade etti.

İnsan - 2 ay önce

Kilis’in tek kadın balıkçısı Hülya Döner, kardeşi birlikte aile mesleğini sürdürüyor. Yıllardır balıkçılık yaptığını söyleyen Hülya Döner, son zamanlarda olumsuz hava şartlarının balık çeşidini azalttığını ifade etti.

Kilis’te balıkçılık denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Hülya Döner, şehrin tek kadın balıkçısı olarak kardeşi Uğur İncirli ile birlikte aile mesleğini sürdürüyor. Yıllardır yaptığı mesleğinde ustalaşan Hülya Döner, son zamanlardaki olumsuz hava şartlarının balık çeşidini azalttığını ifade etti. Döner, özellikle son günlerde Ege, Akdeniz ve Karadeniz’deki şiddetli fırtınalar nedeniyle balıkçı teknelerinin denize açılamaması, tezgahlarda sınırlı sayıda balık bulunmasına ve fiyatların yükselmesine neden olduğunu ifade etti.

Normal şartlarda tezgahında 30’un üzerinde balık çeşidi bulunduğunu belirten Hülya Döner, son günlerdeki lodos ve soğuk hava nedeniyle bu sayının 7-8’e kadar düştüğünü söyledi. Döner, "Balıkçılık hava şartlarına çok duyarlı bir sektör. Havanın sertleşmesi ve fırtına gibi durumlar, balıkçıların denize açılmasını engelliyor. Bu da bizim tezgahlarımıza yansıyor" dedi. "Fiyatlar ilerleyen günlerde düşecek"

Döner ile birlikte balıkçılık yapan kardeşi Uğur İncirli ise, "Şu anda Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de fırtına hakim. Bu yüzden balıkçılarımız denize açılamıyor. Denize açılamayınca tezgahlarda çeşitlilik azalıyor. Şu an en çok çupra, mezgit, levrek ve gümüş balığı bulabiliyoruz. Çeşitlerin az olması fiyatlara da yansıdı" şeklinde konuştu. "Şu anda fiyatlarımız biraz yüksek"

Fiyatların hava şartlarına bağlı olarak yükseldiğini belirten İncirli, "Şu anda fiyatlarımız biraz yüksek. Ancak ilerleyen zamanlarda havalar düzelince fiyatların düşeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

LİMANLARIMIZDAN 531,7 TON YÜK ELLEÇLENDİ

2025-02-03 16:02 - Ulaşım

İlgili Haberler

Gaziantep Büyükşehir’in destekleriyle bin çocuk 23 Nisan’ı şarkılarla kutladı

11:02 - İnsan

BŞEÜ’de kitap okuma etkinliği düzenlendi

10:59 - İnsan

Kitap yarışması yoğun ilgi gördü

11:01 - İnsan

Abdulkerim Akdaş Türkiye Şampiyonu oldu

10:59 - İnsan

26 yıldır yolda: "Buraya gelmem 26 yılımı aldı"

10:55 - İnsan

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık