?>

Kırıkkale’de gençler yaz tatilini dolu dolu geçiriyor: Hem eğleniyor hem öğreniyorlar

Kırıkkale gençlik merkezi'nde 11-18 yaş grubundaki gençler, yaz tatillerini sportif ve sanatsal faaliyetlerle değerlendiriyor

İnsan - 7 ay önce

Kırıkkale Gençlik Merkezi’nde 11-18 yaş grubundaki gençler, yaz tatillerini sportif ve sanatsal faaliyetlerle değerlendiriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, çocuk ve gençlerin yaz tatillerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri amacıyla yaz spor okulları başlattı. Bu kapsamda, Kırıkkale Gençlik Merkezi’ne kayıt olan 11-18 yaş grubundaki gençler, çeşitli sportif ve sanatsal faaliyetlere büyük ilgi gösteriyor. Gençler, öretmenler tarafından gördükleri kurslarda hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Eğitimlerle ilgili bilgi veren drama öğretmeni Batuhan Mutlu, "Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın planladığı yaz okullarını burada gerçekleştiriyoruz. Yaz okulumuz 11-18 yaş arasındaki gençleri kapsıyor. Halkoyunları, tiyatro, resim, ahşap boyama, sportif aktiviteler ve müzik çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Gençler, kendilerine uygun branşları seçerek eğitimlerimizden faydalanıyor" dedi.

Resim öğretmeni Sümeyye Öztürk ise, "Kursumuz sabah 10’da başlıyor ve akşam 5’e kadar devam ediyor. Haftanın 6 günü boyunca resim dersleri veriyoruz. Öğrencilerimizi yaş gruplarına göre ayırıyoruz ve her grup kendi yaşına uygun tekniklerle çalışıyor. Karakalem, pastel boya, kuru boya ve yağlı boya gibi çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

1 Temmuz itibariyle başlayan yaz okullarının gençler için faydalı olduğunu belirten gençlik lideri Gözde Tatlı, "Gençlerimiz burada akıl zeka oyunları oynuyor, psikolojik destek alıyor ve eğlenceli faaliyetlerle vakit geçiriyor. Bu sayede gençler, dışarıda kötü alışkanlıklar edinmeden sosyalleşiyor ve liderleri eşliğinde etkinliklere katılıyor" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

MUĞLA ORTACA'DA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

2024-07-04 12:42 - Gündem

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

CHP’Lİ BELEDİYE SATMAK İSTİYOR, CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKIYOR

2024-07-04 12:24 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

İlgili Haberler

Gazetecilerden Hasan Başyiğit’e vefa yemeği

18:14 - İnsan

Kütahya Belediyesi Halk Günü Toplantıları devam ediyor

18:14 - İnsan

Depremde hayatını kaybedenler anısına Süphan Dağı’na tırmanış

17:40 - İnsan

Yaşlı teyze eline aldığı çuvalla karda kaydı

17:21 - İnsan

Başkan Tavlı: "Karla mücadele çalışmalarımız sürüyor, yollarımız açık"

17:33 - İnsan

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık