?>

Kırsal mahalle sakinlerine ilk yardım ve akılcı ilaç kullanımı eğitimi

Samsun’un bafra ilçesinde il sağlık müdürlüğü ve ilçe sağlık müdürlüğünce ilk yardım eğitimi, akılcı ilaç kullanımı ve ketem çalışmaları hakkında eğitim verildi.

Sağlık - 11 ay önce

Samsun’da sağlık ekipleri tarafından kırsal mahalle sakilerine ilk yardım, akılcı ilaç kullanımı ve KETEM hakkında eğitimler veriliyor.

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Halk Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından Bafra ilçesi Emenli Mahallesi sakinlerine yönelik ilk yardım eğitimi, akılcı ilaç kullanımı ve KETEM çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Emenli Mahallesi dernek binasında İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Koordinatörü Paramedik Ahmet Duran, Akılcı İlaç Kullanımı İl Temsilcisi Dr. Ayça Kılıç, İlkadım KETEM’den Gül Kılıç ve Bafra KETEM’den Dr. Hamiyet Çaylı tarafından vatandaşlara bilgi aktarıldı.

Faaliyet hakkında bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, “Emenli Mahallesi Muhtarımız başvuru yapmıştı. Bizden ilk yardım ile ilgili eğitim istediler. İlk yardım eğitici eğitimi almaları için özel bir şart gerekiyordu. Biz kendilerini kırmayıp burada başvurularını almak için ilk yardım farkındalık eğitimi verdik. Aynı zamanda antibiyotiğin gereksiz kullanımı ile ilgili akılcı ilaç eğitimi, KETEM’le ilgili bilgilendirme yaptık. Kanserin erken tanısı hayat kurtarıcıdır. İlk yardım ile ilgili de boğulmadaki mücadele, Heimlich manevrası, özellikle ilk müdahalede yapılabilecek kalp masajının nasıl olacağı hakkında bilgi verdik” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtalan’da motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

2024-07-19 10:36 - Asayiş

İngiliz Kraliçesi’nin portresini dokuttuğu ünlü modacı, genç yetenekleri yetiştirecek

2024-07-19 10:25 - Eğitim

Antalya’da şehir bostanlıklarında ilk hasat gerçekleşti

2024-07-19 11:41 - Gündem

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Trump, "Tarihin en büyük işgali şu anda ülkemizde gerçekleşiyor"

2024-07-19 11:26 - Siyaset

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

MUĞLA DİŞ HEKİMLERİ ODASI İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

2024-07-19 11:15 - Sağlık

Formula 1’de sıradaki durak Macaristan

2024-07-19 11:25 - Spor

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Pazarspor, Yavuz Alemdar’ın sözleşmesini yeniledi

2024-07-19 10:36 - Spor

İlgili Haberler

Dr. Öğretim Üyesi Olcay Ayçiçek: "Dünyada her yıl ortalama 230 bin kişi, Türkiye’de ise 600-bin arası kişi suda boğularak hayatını kaybediyor"

10:16 - Sağlık

Yanlış Diyetler Metabolizmayı Yavaşlatıyor

09:41 - Sağlık

Fabrika patlamasında yaralanan Çinli işçi Van’da tedavi ediliyor

09:40 - Sağlık

Çocuklarda El, Ayak ve Ağız Hastalığına Dikkat

09:38 - Sağlık

Erzincan’da ebelere yönelik verilen eğitimler tamamlandı

08:37 - Sağlık

Günün Manşetleri

Damada Yapılanlar Hem Güldürdü Hem Şaşırttı

10:16 - İnsan

Faiz İndirimi Beklentisi Satışları Hızlandırdı

10:14 - Ekonomi

Bisikletleri sanat eserine çeviriyor

10:05 - İnsan

Yüzde 60 Görme Engelli Halid'den Büyük Başarı

10:03 - İnsan

Teknolojiye Yenilen Meslek

09:54 - İnsan