?>

Kırtasiyelerde okul alışverişi başladı

Van’da yaz tatilinin ardından başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi kırtasiyelerde hareketlilik başladı.

Eğitim - 6 ay önce

Van’da yaz tatilinin ardından başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi kırtasiyelerde hareketlilik başladı.

Van’da üç aylık yaz tatilinin ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlıyor. İlkokula yeni başlayacak çocuklar için eğitim, 2 Eylül’de adaptasyon sağlanması adına bir hafta erken başlayacak. Bu çerçevede kentte okul ihtiyaçları için kırtasiyelere akın eden veliler, temel ihtiyaçları alarak öğrencilerini eksiksiz bir şekilde okula göndermenin hesabını yapıyor. Kırtasiye malzemesi alan velilere, öğretmenlerin verdiği listeye uymaları konusunda uyaran kırtasiyeciler ise ucuz ve kalitesiz ürünlerden uzak durulması önerisinde bulundu.

İHA muhabirine konuşan kırtasiye yetkilisi Ömer Faruk Arslan, eğitim öğretim sürecine kısa bir süre kala tatlı bir hareketliliğin başladığını ifade ederek, “Bu tam anlamıyla bizim beklediğimiz bir hareketlilik değil ama erkenden işlerini halletmek isteyen müşterilerimiz var. Bizde bu konuda ne kadar erken gelen müşteri kitlesi varsa o kadar karlı olur. Hem fiyatlar konusunda hem de malzemelerin kalitesi açısından da faydası olur” dedi.

Fiyatlarda geçen seneye oranla yüzde 100 bir zammın söz konusu olduğunu vurgulayan Arslan, geçen sene bir ilkokul öğrencinin maliyetinin bin 500 TL iken bu sene 3 bin TL’lik bir maliyetle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Kırtasiye malzemesi alacak olan vatandaşları özellikle korsan ürünlere karşı uyaran Arslan, “Kırtasiye ürünleri kırtasiyeden alınır. Diğer yerlerden alınan kırtasiye malzemelerinin korsan mı, orijinal mı olduğu belli değil. Bazı markalar barkot sistemiyle kendi ürünlerinin korsanlarının önüne geçme adına bir adım atmışlar. Tabi bu her ürün için geçerli değil. Birçok ürün bu konuda korsan mağduru. Özellikle boya grubu, çok kimyasal madde içeren bir gruptur. Korsan grup içerisinde boya varsa bu çok tehlikeli. Çünkü çocukların dokunduğu, ağzına, eline, yüzüne sürdüğü bu boyalar; şayet kimyasalları eğer çocuklara zarar verici madde içeriyorsa, bu çocukların sağlığını tehlikeye atıyor. Bizde bu konuda korsanlığın önüne geçme adına halkımıza çağrımız; kırtasiyeyi kırtasiyecilerden, orijinal ve bu işin ehli olan yerlerden alsınlar. Böylece hem maddi açıdan hem de sağlık açısından karlı olurlar” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Tavşanlı’da duygusal veda, 33 yıllık öğretmenlik kariyerinde son ders

11:11 - Eğitim

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yangın ve acil durum seferberliği

11:13 - Eğitim

Malatya’nın Doğanşehir ve Arapgir ilçelerinde eğitime kar engeli

11:09 - Eğitim

Batman’da 100 okula arıtmalı su sebili monte edildi

11:05 - Eğitim

ESOGÜ Eğitim Fakültesi’nde Kaliteye Güven Çalıştayı düzenlendi

11:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kayseri Süper Amatör Küme’de Sezon Tamamlandı

10:30 - Spor

Konteyner Yatakhane Kül Oldu

10:24 - Asayiş

Başakşehir’de Transfer Hareketliliği

10:23 - Spor

İstanbul Boğazı’nda Yoğun Sis!

10:10 - Genel

516 Milyon TL’lik Yasa Dışı Bahis Operasyonu

10:04 - Asayiş