?>

“Kışın idrar yolu şikayeti artanlar ‘prostat oldum’ diye korkmasın”

Sessiz prostat olarak adlandırdıkları iyi huylu prostat büyümesinin yaşla birlikte ortaya çıkabilen ve erkeklerde sık görülen bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken özel amasya kolmed hastanesi üroloji kliniğinde görevli opr. Dr. ümit yıldırım, sık idrara çıkma, kesik kesik işeme, idrar akışında azalma ile tam boşalamama hissi gibi şikayetlerin hastalığın önemli belirtileri olduğunu söyledi. özellikle 50 yaş üzerindeki erkeklerin prostat dokusundaki büyümenin belirgin hale gelmesi nedeniyle düzenli üroloji kontrollerinin şart olduğunu vurguladı.

Sağlık - 1 ay önce

Kış günlerinde hastaların idrar yolu rahatsızlıklarına ilişkin şikayetleri daha fazla artıyor. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Ümit Yıldırım, “Kışın şikayetleri artan hastalarımız hemen ‘prostat oldum’ diye korkmasın. Çünkü prostat hastalığı varsa, iyi huylu prostat büyümesine bağlı idrar şikayetleri bulunuyorsa bu kışın da, yazın da olur” dedi.

"Sessiz prostat" olarak adlandırdıkları iyi huylu prostat büyümesinin yaşla birlikte ortaya çıkabilen ve erkeklerde sık görülen bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken Özel Amasya Kolmed Hastanesi Üroloji Kliniği’nde görevli Opr. Dr. Ümit Yıldırım, sık idrara çıkma, kesik kesik işeme, idrar akışında azalma ile tam boşalamama hissi gibi şikayetlerin hastalığın önemli belirtileri olduğunu söyledi. Yıldırım, özellikle 50 yaş üzerindeki erkeklerin prostat dokusundaki büyümenin belirgin hale gelmesi nedeniyle düzenli üroloji kontrollerinin şart olduğunu vurguladı.

Vücutta yeterli miktarda suyun bulunduğunun göstergesinin idrar rengindeki beyazlık olduğuna işaret eden Opr. Dr. Yıldırım, “İdrarın beyaz renk gelmesi en güzel gösterge. İdrar beyaz renkse yeterli sıvı alıyorsunuz demektir. Yazın klimalı ortamdasınızdır, terlemezsiniz. 1 litre su içersiniz beyaz gelir idrarınız. Deniz kenarına gidersiniz. Çok Terlersiniz. 5 litre içersiniz. Ama sarı gelir. Bu durumlarda idrarınızın rengine bakın. Beyazsa yeterince su alıyorsunuz demektir. Yani kışın 2 litre, yazın 3 litre değil” diye konuştu.

Hastaneye başvuran 81 yaşındaki bir hastanın yapılan tetkiklerinde mesanesinde yaklaşık 4 santim büyüklüğünde bir taşla karşılaştıklarına değinen Yıldırım, “Mesane taşının neden olduğu sebebin hastanın yeterli miktarda idrarını yapamaması olarak ifade ettik. Mesane taşını ve prostatını kapalı olarak ameliyat ettik. Bir gün sonra taburcu ettik. Taş ilginçti. Sanki yıldız gibi her taraftan kol atmıştı” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

Esen Metalspor: 2 - Kocasinan Şimşekspor: 1

2024-12-23 10:41 - Spor

Abdülkerim Bardakcı ’dalya’ dedi

2024-12-22 18:10 - Spor

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

Hakkari’de turşu bidonunda 13 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-12-23 15:59 - Asayiş

Batman’da çocuğun parmağına sıkışan metal, itfaiye ekiplerince çıkarıldı

2024-12-21 17:21 - Asayiş

Kasım ayında 17 bin 431 kilogram tekstil ve 3 bin 962 kilogram metal atığı geri dönüşüme kazandırıldı

2024-12-23 12:03 - Gündem

Kötekli Kavşağında Trafik Düzenlemesi

2024-12-22 22:09 - Genel

Marmaris'te 24 saatte hava sürprizleri

2024-12-21 14:04 - Marmaris

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

İlgili Haberler

‘Kalpsiz’ dediler nakil oldu

16:09 - Sağlık

Tuşba’da HPV taraması gerçekleştirildi

16:06 - Sağlık

Opr. Dr. İlham Gülçek, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde

15:47 - Sağlık

MEAH’TA YENİ DERİ UZMANI DR. AHMED CHKMAKCHİ

15:42 - Sağlık

SEAH’ta bir gecede 3 nakil: 67 yaşındaki anne, kızı için düşünmeden böbreğini bağışladı

15:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık