?>

Kocaali SAMEK’te 24 farklı branşta eğitim yüzlerce kursiyerle buluşuyor

Kocaali samek, 2024-2025 eğitim döneminde 24 farklı branşta 455 kursiyere kapılarını açtı. Geniş yelpazesiyle her yaştan vatandaşa çeşitli alanlarda eğitim fırsatları sunan kocaali samek’te, kursiyerler uzman eğitmenler eşliğinde yeni beceriler kazanıyor. Eğitimler sonunda verilen sertifikalar, kariyerlerine yön veriyor ve geleceğe güvenle adım atmalarını sağlıyor.

Kültür Sanat - 5 ay önce

Kocaali SAMEK, 2024-2025 eğitim döneminde 24 farklı branşta 455 kursiyere kapılarını açtı. Geniş yelpazesiyle her yaştan vatandaşa çeşitli alanlarda eğitim fırsatları sunan Kocaali SAMEK’te, kursiyerler uzman eğitmenler eşliğinde yeni beceriler kazanıyor. Eğitimler sonunda verilen sertifikalar, kariyerlerine yön veriyor ve geleceğe güvenle adım atmalarını sağlıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (SAMEK) 16 farklı merkezde binlerce vatandaşa sanatın ve zanaatın farklı dallarında eğitimler veriyor. 7’den 70’e herkese hitap eden eğitimlere Kocaali’de 455 kursiyer katılıyor. 24 farklı branşta hizmet veren Kocaali SAMEK’te kursiyerler teknik bilgi öğrenmekle kalmayıp, yeni beceriler kazanarak aile bütçelerine katkılar sağlıyor.

Geleceğe güven veren adımların atıldığı Kocaali SAMEK’te ileri düzey Excel uygulamalarından pastacı çırağına, İngilizce A1-A2 seviyesinden çeyiz ürünleri hazırlamaya kadar pek çok farklı branşta eğitimler uzman eğitmenler tarafından sunuluyor. Mutfak atölyesinde kursiyer olan Öğretmen Şeyma Sat, “SAMEK kurslarına katılmak gerçekten büyük bir keyif. Önceden mutfakta fazla deneyimim yoktu ancak burada öğrendiğim her yeni tarifi hemen uygulamak için sabırsızlanıyorum. Kurs, bana çok büyük katkı sağladı. Her hafta farklı lezzetler öğrenmeye devam ediyorum. Büyükşehir Belediyemize, bize böyle değerli bir fırsat sundukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Giyim atölyesinde kursiyer olan Rabia Yeşil, “Geçen sene bu kursa başladım ve o zamanlar düğme bile dikemiyordum. Kursa başlamadan önce, ‘Yapabilir miyim? Olur mu?’ diye birçok soru vardı aklımda. Şu an geldiğim noktaya baktığımda, gerçekten inanmakta zorlanıyorum. Kendi markamı çıkartma yolunda ilerliyorum. Evde bulduğum eski koltuk örtüsünden ceket ve çocuklar için takım elbise yaptım. Bu tasarımlar çok beğenildi. Burada aldığım eğitimle, sıfırdan başlayarak bir meslek edindim. Aldığım eğitimden son derece memnunum ve bana bu fırsatı sunduğu Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dekoratif sepet örücülüğü ve el sanatları kursiyeri olan Vildan Koç, “İki yıldır SAMEK kurslarına katılıyorum ve bu süre zarfında birçok alanda büyük ilerleme kaydettim. Rattan, rölyef, iğne oyası gibi çeşitli branşlarda eğitim alıyor ve her birinden büyük bir keyif alıyorum. Bu kurslar, hepimizin kişisel gelişimine önemli katkılar sağlıyor” şeklinde konuşurken, Kursiyer Sibel Kebir ise, “Filografi ve ahşap yakma kursumuz yeni başladı ve ilk olarak teknikleri öğrenmeye başladık. Her adımda heyecanı hissediyor, motifimizi ve renklerimizi seçerken büyük bir keyif alıyoruz. Kursun sonunda, eserlerimizin tamamlanmasıyla çocuk gibi seviniyoruz. Emekli olduktan sonra bu işe adım attım ve hayatımda ilk kez sanatsal bir çalışmanın içinde yer alıyorum. Burada çok büyük bir emek ve özveriyle çalışılıyor. Bize bu fırsatı sunan Büyükşehir Belediyesi’ne gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Eğitimler, el nakışından çini ve seramik yapımına, dekoratif sepet örücülüğünden giyim tekamülüne kadar geniş bir içerik sunularak katılımcıların yeteneklerini geliştiriyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Hakkari’de 49 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-19 12:28 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

Muğla’daki barajların doluluk oranı yüzde 71

2025-01-20 10:32 - Gündem

MARMARİS’TEKİ 41 KUYULARIN GİZEMİ HALA ÇÖZÜLEMEDİ  

2025-01-20 14:38 - Marmaris

MARMARİS TARİHİNDE İLK KEZ SÖMESTİRDE BOŞ KALDI

2025-01-22 12:59 - Marmaris

Mersin’de 3. Nergis Şenliği düzenlendi

2025-01-20 09:59 - Kültür Sanat

“Muğla Şiirleri” Kitabı 2025’te Yayınlanacak

2025-01-16 11:08 - Kültür Sanat

SAHTE ALKOL ÖLDÜRÜRKEN MARMARİS’TE LİTRELERCE YAKALANDI

2025-01-18 11:51 - Asayiş

İzmir merkezli dolandırıcılık operasyonu

2025-01-21 00:10 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkeli’de bayram coşkusu yaylada yaşandı

21:55 - Kültür Sanat

Ahlat Müzesi’nde bayram yoğunluğu

17:02 - Kültür Sanat

Gölhisar’ın Yeşildere köyünde 400 yıllık bayram geleneği yaşatılıyor

15:28 - Kültür Sanat

Serebral Palsi hastası Hikmet, engellilerin yaşadığı sıkıntıları kitaplaştırdı

14:18 - Kültür Sanat

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı bayramda ziyaretçi akınına uğradı

13:15 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Bayramda Nostalji Yolculuğu

11:46 - Kültür Sanat

Çocuklarda Hipertansiyon Tehlikesi

10:04 - Sağlık

Portekiz, UEFA Uluslar Ligi Şampiyonu

09:46 - Spor

132 Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi

09:37 - Asayiş

Deniz Ürünlerinde Üretim Rakamları Açıklandı

08:53 - Ekonomi