?>

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformundan Gazze tepkisi

Konya sivil toplum kuruluşları platformu tarafından amerika birleşik devletleri başkanı donald trump'ın sözleri hakkında basın açıklaması düzenlendi.

Genel - 2 ay önce

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Gazze’de yaşananlara tepki gösterdi. Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan, "Tam ve bağımsız tam ve özgür İslam coğrafyasının inşası için durmadan mücadeleye, yürümeye, gayret etmeye devam etmeliyiz" dedi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından, öğle namazını müteakip Sultan Selim Camii önünde Gazze’de İsrail’in saldırıları ve Amerika’dan yapılan açıklamalarla ilgili basın açıklaması yapıldı. Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan yaptığı açıklamada, "1,5 yıldır insanlık tufanının, zulmü ve tuğyanı gözler önüne serdiğine bütün dünya şahitlik ediyor. Biz de Konya’dan şahitlik ediyoruz. Aksa Tufanı’nın Gazze halkının, Gazzeli mücahitlerin insanlığın onuru olduğunu, İslam ümmetinin yüz akı olduğunu bütün dünyaya haykırıyoruz. Arap Baharı’yla başlayan İslam ümmetinin yeniden iradesiyle buluşma sürecini baltalayan tüm emperyalist güçlere dün Şam’da cevap vermiştik. Yeniden bir gün kardeşlerimizle aramıza gerilen bütün sınırları kaldırarak İslam Birliğini tesis edeceğimiz günlere ermeyi görmeyi Rabbimizden niyaz ediyoruz. Tam ve bağımsız tam ve özgür İslam coğrafyasının inşası için durmadan mücadeleye, yürümeye, gayret etmeye devam etmeliyiz" dedi.

Açıklamaya, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

İlgili Haberler

Vali Aydın Baruş: "Gümüşhane’de turizmde istediğimiz noktada değiliz"

17:35 - Genel

Facia teğet geçti

17:31 - Genel

Erzincan’da 23 Nisan kutlamaları renkli anlara sahne oldu

17:28 - Genel

Muğlaspor Şampiyonluğunu Cüneyt Erdan'a Adadı

17:14 - Genel

Mesleki eğitimi güçlendirmek için TOBB ve YÖK’ten iş birliği

16:48 - Genel

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık